Järelvaadatav: Muguruza lõpetas Wimbledoni suurüllataja muinasjutu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Wimbledoni tenniseturniiril selgus esimene finalist, kui 23-aastane hispaanlanna Garbiñe Muguruza (WTA 15.) alistas 6:1, 6:1 Slovakkia tennisisti Magdalena Rybarikova (WTA 87.). 

Muguruza alistas tõelise tuhkatriinuna poolfinaali jõudnud Rybarikova 64 minutiga. Hispaanlanna jõudis seejuures kolme aasta jooksul finaali juba teist korda.  2015. aastal jäi Muguruza Wimbledoni finaalis kahes setis 4:6, 4:6 alla ameeriklannale Serena Williamsile.

«Astusin väljakule superenesekindlana ning kõik läks hästi! Eelmises WImbledoni finaalis ma ei võitnud, seega loodetavasti läheb mul seekord paremini,» sõnas Muguruza pärast kohtumist.

ENNE MÄNGU:

Muguruza on tänavu nelja parema sekka jõudnud üsna kindlat mängu näidates, kui ta on pea kõigi vastaste alistamiseks vajanud vaid kahte setti.

Nii võitis Muguruza kolm matši järjest üsna sarnaste skooridega, kui alistas avaringis 6:2, 6:4 venelanna Jekaterina Alexandrova, teises ringis samuti 6:2, 6:4 belglanna Yanina Wickmayeri ning 32 parema hulgas 6:2, 6:2 rumeenlanna Sorana Cirstea. Kaheksandikfinaalis kaotas sai Muguruza oma esimese setikaotuse, kui jäi 4:6 alla praegusele maailma esireketile Angelique Kerberile, aga kuna hispaanlanna võitis kaks järgmist setti numbritega 6:4, 6:4, siis saatis ta sakslanna reketeid kokku pakkima. Pääsu eest poolfinaali sai Muguruza viimati 6:3, 6:3 jagu venelannast Svetlana Kuznetsovast.

Elu parimat tennist on aga näitamas slovakitar Magdalena Rybarikova (WTA 87.), kes on neljast konkurentsi jäänud naistennisistist maailma edetabelis ülekaalukalt kõige kehvemal real. Seejuures pole Muguruzast viis aastat vanem Rybarikova jõudnud karjääri jooksul varem ühelgi suure slämmi turniiril poolfinaali.

Tänavu alustas ta aga Wimbledonis võimsate võitudega, kui sai avaringis 6:4, 6:1 jagu rumeenlannast Monica Niculescust ning lülitas teises ringis suurüllatusena konkurentsist tuleval nädalal maailma esireketiks tõusva tšehhitari Karolina Pliškova numbritega 3:6, 7:5, 6:2. Kolmandas ringis jäi Rybarikovale 2:6, 1:6 alla ukrainlanna Lesia Tsurenko, 16 parema seas 4:6, 6:2, 3:6 horvaatlanna Petra Martic ning veerandfinaalis alistus slovakitarile numbritega 6:3, 6:3 ameeriklanna Coco Vandeweghe.

Omavahel on Muguruza ja Rybarikova kohtunud neljal korral ning mõlemad on saanud kirja kaks võitu. Kui 2013. aastal toimunud Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste avaringis jäi 4:6, 6:1, 14:12 peale Muguruza, siis samal aastal aset leidnud siseturniiril Pariisis võidutses numbritega 3:6, 6:1, 6:3 Rybarikova. Samuti mingi omavahel 2013. aastal vastamisi ka Indian Wellsis ning siis teenis 6:4, 6:0 võidu taas Muguruza. Viimati kohtuti aga omavahel 2015. aastal toimunud muruväljakuturniiril Birminghamis ning toona jäi kindlalt 6:3, 6:1 peale Rybarikova.

Teises poolfinaalis lähevad omavahel vastamisi viiekordne Wimbledoni võitjast ameeriklanna Venus Williams (WTA 11.) ja brittide esinumber Johanna Konta (WTA 17.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles