Müncheni Bayerni ääremängija liitus Meistrite liiga finalistiga

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Douglas Costa Torino Juventuse särgis.
Douglas Costa Torino Juventuse särgis. Foto: Juventus FC / Twitter

2015. aastal Müncheni Bayerni jalgpalliklubiga liitunud 26-aastane brasiillane Douglas Costa sõlmis ühe aasta pikkuse ehk järgmise hooaja lõpuni kestva laenulepingu Meistrite liiga finalisti Torino Juventusega.

«Douglas Costa on ametlikult Juventuse mängija. Klubi jõudis Müncheni Bayerniga brasiillasest ääremängija ajutiseks omandamiseks kokkuleppele,» seisis Juventuse kodulehel ilmunud avalduses.

Üleminek läks Juventusele maksma 6 miljonit eurot, millele võib lisanduda veel üks miljon. Seejuures on Itaalia meeskonnal võimalus 40 miljoni euro eest omandada Costa mängijaõigused täielikult endale.

«Soovin tänada Douglast tema esituste eest. Pärast kahte edukat hooaega ning nelja karikavõitu soovitas ta võtta ette uue väljakutse. Me rahuldasime tema avalduse ning soovime nii talle kui ka tema perekonnale tulevikuks kõige head Itaalias,» ütles Müncheni Bayerni tegevdirektor Karl-Heinz Rummenigge.

26-aastase Douglase profikarjäär sai alguse 2008. aastal, kui ta liitus Brasiilia meeskonnaga Gremio, kus ta mängis kaks aastat ning lõi 29 mänguga kaks väravat. Seejäärel siirdus brasiillane Ukraina tipptiimi Donetski Šahtari, kus ta veetis koguni viis aastat ning sai 141 kohtumisega kirja 29 tabamust. Viimase kahe aasta jooksul on Costa Bayerni eest väljakule jooksnud 50 mängus ning löönud selle ajaga kaheksa väravat.

Mõned päevad tagasi toimus aga samuti omapärane liikumine, kui seni Madridi Realis pallinud 2014. aasta jalgpalli MMi suurim väravakütt James Rodriguez liitus kahe aasta pikkuse laenulepingu alusel Müncheni Bayerniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles