Prantslased said Bastille' päeval ihaldatud esikoha, Aru taltsutas Froome'i

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Barguil tänavusel Tour de France'il mummulises mägedekuninga särgis.
Warren Barguil tänavusel Tour de France'il mummulises mägedekuninga särgis. Foto: PETER DEJONG/AP/Scanpix

Täna rahvuspüha ehk Bastille' päeva tähistavad prantslased võisid Tour de France'i tänase etapi lõpus rõõmustada, sest etapivõidu noppis jooksikute grupi peas lõpetanud Warren Barguil. Viimati võitis prantslane rahvusvpühal Touri etapi 2005. aastal, kui sellega sai hakkama David Moncutie.

Team Sunwebi ratturile järgnesid sama aja kirja saanud Nairo Quintana ja Alberto Contador, Mikel Landa kaotas võitjale kaks sekundit. 1.39 võitjast hiljem lõpetasid Simon Yates ja Daniel Martin.

Kollases liidrisärgis jätkab Fabio Aru, kes suutis Team Sky mitme mehe tegutsemist kontrollida ega lasknud oma lähimal jälitajal Chris Froome'il eest ära sõita. Froome ja Aru lõpetasid Michal Kwiatkowski järel kaheksanda-üheksandana, saades kirja võrdse aja. Barguil'le kaotati 1.48.

Üldarvestuses on Aru edu Froome'i ees kuus sekundit, Romain Bardet kaotab kolmandana 25 ja Rigoberto Uran neljandana 35 sekundit. Järgnevad Landa (+1.09), Martin (+1.32), Yates (+2.04), Quintana (+2.07), Louis Meintjes (+4.51) ja kümnendana Contador (+5.22).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles