Rajarekordi püstitanud Hamilton võitis kindlalt Suurbritannia GP kvalifikatsiooni

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton võitis võimsa rajarekordiga Suurbritannia GP kvalifikatsiooni ning alustab homset põhisõitu esikohalt.
Lewis Hamilton võitis võimsa rajarekordiga Suurbritannia GP kvalifikatsiooni ning alustab homset põhisõitu esikohalt. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Vormel 1 sarja kümnenda etapi ehk Suurbitannia GP põhisõitu alustab homme esikohalt britt Lewis Hamilton, kes edestas kvalifikatsioonis Ferrari sõitjaid Kimi Räikköneni ja Sebastian Vettelit. Ühtlasi püstitas kolmekordne maailmameister ajasõidus võimas rajarekordi 1.26,600.

Karjääri jooksul viiendat korda koduse GP kvalifikatsioonis võidutsenud Hamilton oli Räikkönenist kiirem koguni 0,547 sekundit (senise hooaja suurim vahe esimese ja teise sõitja vahel) ning näitas MM-sarja üldliidrist Vettelist 0,756 sekundi jagu väledamat aega.

Neljandana lõpetas eelmisel nädalal Austrias karjääri teise F1 etapi võitnud soomlane Valtteri Bottas (Mercedes), kuid tema peab homset põhisõitu alustama viis kohta tagantpoolt, kuna tema masinal vahetati ära käigukast. Sama saatus tabas ka Daniel Ricciardot (Red Bull), kes oli sunnitud tehnilise rikke tõttu katkestama juba esimesel kvalifikatsioonisessioonil.

Seejuures sai 32-aastane Hamilton oma karjääri 67. kvalifikatsioonivõidu ning on nüüd kõigi aegade rekordit (68) hoidvast Michael Schumacherist maas vaid ühe võiduga.

Enne homset põhisõitu on MM-sarjas üldseis järgmine: 1. Sebastian Vettel (Ferrari,171 punkti), 2. Lewis Hamilton (Mercedes, 151 punkti), 3. Valtteri Bottas (Mercedes, 136 punkti).

Suurbritannia GP põhisõit algab homme kell 15.

Kvalifikatsiooni tulemused:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles