Video: Miller-Uibo võttis teemantliigas mängleva kergusega võidu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shaunae Miller-Uibo tähistamas Rabati jooksu võitu.
Shaunae Miller-Uibo tähistamas Rabati jooksu võitu. Foto: AFP/SCANPIX

Eesti kümnevõistleja Maicel Uibo bahamalannast abikaasa Shaunae Miller-Uibo sai kergejõustiku Teemantliiga Rabati osavõistlusel 400 meetri jooksus kindla esikoha.

Sama distantsi Rio olümpiavõitja läbis staadioniringi ajaga 49,80. Miller-Uibo edu oli sealjuures muljetavaldav: teisena lõpetanud Natasha Haistings kaotas talle enam kui sekundiga (50,86).

Miller-Uibo jaoks oli tegu alles tänavuse teise stardiga Teemantliigas. Kui jäänud on veel üks kvalifikatsioonivõistlus, hoiab bahamalanna ala paremustabelis 16 punktiga neljandat kohta ehk ta pole veel kindlustanud pääset 1. septembril Brüsselis toimuvale finaalvõistlusele, kus on mängus 50 000 dollari suurune Teemantliiga võidupreemia.

Naine finaalikoha puudumise pärast aga ei muretse, sest esmalt ootavad ees hooaja tähtsaimad jooksud: «(Rabat) oli mulle tegelikult treeningvõistluseks. Tulemus oli küll hea, aga see ei ole mulle praegu eriti oluline. Loevad maailmameistrivõistlused.»

Võistlusel osales ka peamiselt 800 meetri distantsile keskendub Lõuna-Aafrika Vabariigi jooksja Caster Semenya, kes sai ajaga 51,53 seitsmenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles