Touri viimane nädal tõotab ülipõnevat lõpplahendust

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik neli meest - Fabio Aru (vasakult), Rigoberto Uran, Chris Froome ja Romain Bardet - on pärast 15. etappi poole minuti sees.
Kõik neli meest - Fabio Aru (vasakult), Rigoberto Uran, Chris Froome ja Romain Bardet - on pärast 15. etappi poole minuti sees. Foto: Jeff Pachoud/AP

Tour de France’i teine nädal ei olnud küll niivõrd dramaatiline nagu avanädal, ent üksjagu põnevat toimus sealgi. Mis spordihuvilistele kõige tähtsam – Touril on kõik veel lahtine, ja nagu näitas 15. etapp, võib rattaspordis väga halval hetkel tehnikaga äpardusi juhtuda. Kuus etappi enne velotuuri lõppu on neli meest – Chris Froome (Sky), Fabio Aru (Astana), Romain Bardet (AG2R) ja Rigoberto Uran (Cannondale) – kõik poole minuti sees.

Eesti U23 maanteeratturite koondise treener Rene Mandri sõnul pole nimetatud meestel kellelgi eksimisruumi. Kes vääratab, kaotab koha pjedestaalil. Froome oli sellele 15. etapil väga lähedal, sest tema jalgratast tabasid tõusul tehnilised probleemid. AG2R mehed üritasid küll Sky meest ära karistada, ent olid jõuetud. Bardet ise ei julenud rünnakuotsust vastu võtta, kuigi Mandri sõnul võinuks ta isegi proovida.

Tegu oli äreva momendiga ja seda teab ka Froome ise. «Täielik pääsemine. Olen üliõnnelik, et päeva üle elasin. Kui ma poleks tõusu lõpuks gruppi tagasi jõudnud, oleksin särgist ilma jäänud,» ütles Froome ja lisas, et tunneb end enne viimast kuut etappi tegelikult väga mugavalt. «Tunnen end võidusõidu edenedes üha tugevamalt. See on märk, et tulin Tourile värskelt peale.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles