Belgia vollekoondise peatreener: Eesti on väga ohtlik

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeste võrkpallikoondis.
Eesti meeste võrkpallikoondis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti aja järgi täna kell 21.00 kohtub Eesti meeste võrkpallikoondis Belgias Kortrijkis 2018. aasta maailmameistrivõistluste Euroopa tsooni kolmanda valikringi turniiri avavoorus Valgevenega. Nii tänasele kui ka kõigile teistele Eesti koondise mängudele on võimalik otsepildis kaasa elada Postimehe vahendusel.

Lisaks eestlastele ja valgevenelastele alustavad jahti MM-finaalturniiri piletile Belgia, Hispaania, Saksamaa ja Slovakkia. Kõik kuus koondist saavutasid mais toimunid MM-valiksarja Euroopa tsooni teise ringi turniiril oma alagruppides teise koha ning selgitavad nüüd üheringilise turniiri käigus välja viimase Euroopa koondise, kes jõuab järgmise aasta septembris Bulgaarias ja Itaalias toimuvale finaalturniirile.

Valgevenega mängisime viimati möödunud aastal Euroopa liigas, kui võitsime neid 3:1 ja 3:2. «Valgevene on ohtlik vastane. Uue sidemängijaga on nende mäng läinud kiiremaks ja nad võtavad suuri riske. Nende bloki-kaitsemängu koostöö on väga korralikult organiseeritud. Peame olema kannatlikud ja usun, et määravaks saab tegutsemine servi vastuvõtul,» rääkis rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Crețu. MM-valiksarja teise ringi E-alagrupi avavoorus kaotas Valgevene kohe avavoorus Serbiale, ent pärast seljatati Šveits, Taani, Horvaatia ja Norra.

Kogu turniiri hinnates peab rahvuskoondise kapten Kert Toobal peamisteks konkurentideks alagrupi võidule tänavu Maailmaliiga esimeses tugevusgrupis seitsmenda koha saanud Belgiat ja eelmise MMi pronksmedalisti Saksamaad. «Belgia mängib kodus ja nad näitasid väga head mängu Maailmaliiga esimeses tugevusgrupis. Saksamaal on võrreldes Maailmaliiga koosseisuga mehi juurde tulemas,» rääkis Toobal. «Slovakkial on kindlasti kvaliteeti päris palju, ka Hispaania ja Valgevene on sellised meeskonnad, kes tahavad meie poolt täielikku keskendumist ja head mängu, et neid võita. On selge, et ühtegi lihtsat vastast Belgias olema ei saa,» lisas kapten.

Triost Belgia-Eesti-Saksamaa rääkis ka võõrustajate loots Vital Heynen. «Loomulikult, kui me korraldame turniiri, siis see tähendab, et üritame suurendada oma šansse kvalifitseeruda. Samas on grupis kolm-neli võistkonda, kes on võimelised ennast MMile mängima. Minu jaoks on suureks favoriidiks Saksamaa ja väga ohtlik on ka Eesti,» vahendas belglaste peatreeneri sõnu Euroopa alaliidu kodulehekülg.

2018. aasta maailmameistrivõistluste Euroopa tsooni 3. valikringi turniir

19. juuli (kellaajad Eesti aja järgi)

kell 16.00 Belgia – Slovakkia

kell 18.30 Hispaania – Saksamaa

kell 21.00 Valgevene – Eesti

20. juuli

kell 16.00 Slovakkia – Saksamaa

kell 18.30 Belgia – Valgevene

kell 21.00 Eesti - Hispaania

21. juuli

kell 16.00 Valgevene – Slovakkia

kell 18.30 Hispaania – Belgia

kell 21.00 Saksamaa – Eesti

22. juuli

kell 16.00 Valgevene – Hispaania

kell 18.30 Slovakkia – Eesti

kell 21.10 Belgia – Saksamaa

23. juuli

kell 16.30 Hispaania – Slovakkia

kell 19.00 Saksamaa – Valgevene

kell 21.40 Eesti – Belgia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles