Järelvaadatav: selgusid noorhobuste tšempionid takistussõidus

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pikkade traditsioonidega Noorhobuste Tšempionaat tõi nädalavahetusel Harjumaale Ruilasse kokku 4-6-aastased takistussõidu hobused, et selgitada välja tänavused tšempionid. Pühapäevasest võistluspäevast tegi Postimees otseülekande.

ENNE VÕISTLUST:

Noored tulevikulootused peavad end näitama kahe päeva jooksul endale jõukohastes parkuurides. Nende seas on mitmeid tänavuste võistluste noorhobuste klassidest tuttavaid nimesid, kes oma lühikese sportlaskarjääri jooksul saavutanud nii võite kui ka auhinnalisi kohti.

Kõikides vanuseklassides toimub kaks osavõistlust, mille tulemuste põhjal selgitatakse ümberhüpetele pääsevad hobused. Esimesed osavõistlused peetakse laupäeval, 22. juulil. Teised osavõistlused ja ümberhüpped, mille järel selguvad vanuseklasside parimad, toimuvad pühapäeval, 23. juulil ja nendest näeb otseülekannet Postimees.ee vahendusel.

Mõlemat võistluspäeva alustavad 4 a hobused, kes hüppavad 90 ja 100 cm kõrguste takistustega parkuure. Kokku osaleb selles võistlusklassis 28 noort tulevikulootust.

5 a hobused võistlevad kõrgustel 110 ja 115 cm. 35-e üles antud hobuse seast leiab ka eelmise aasta tšempionaadi  4 a hobuste klassi esikolmiku: Harpocrates K, Cahir N ja Must De Lison. 

2016. a parim 4-aastane hobune Harpocrates K, kellega ratsutas Hanno Ellermann.
2016. a parim 4-aastane hobune Harpocrates K, kellega ratsutas Hanno Ellermann. Foto: Elari Aaboja

6 a hobused panevad end proovile 120 ja 125 cm parkuurides. Siin esitletakse 17-t hobust ja stardinimekirjast leiab samuti eelnevatel aastatel hästi esinenud Quentina, Navarro, Quick Time JP jt.

2016. a parim 5-aastane hobune Quentina ja ratsanik Annika Veerpalu.
2016. a parim 5-aastane hobune Quentina ja ratsanik Annika Veerpalu. Foto: Elari Aaboja

Lisaks tšempionaadi arvestustele peetakse ka võistlusklass 7 a hobustele, kes hüppavad 130 ja 135 cm pakuure ning kus osaleb kokku 7 hobust. Võistlusel on kavas ka avatud klassid.

Esialgne ajakava:

Laupäeval, 22. juulil 2017

9:00 4-aastased hobused, I osavõistlus

12:45 5-aastased hobused, I osavõistlus

16:45 6-aastased hobused, I osavõistlus

17:45 7-aastased hobused, I osavõistlus (koos avatud klassiga)

Pühapäeval, 23. juulil 2017 (otseülekanne Postimehes)

9:00 4-aastased hobused, II osavõistlus ja ümberhüpped

10:50 5-aastased hobused, II osavõistlus ja ümberhüpped

14:40 6-aastased hobused, II osavõistlus ja ümberhüpped

17:35 7-aastased hobused, II osavõistlus ja ümberhüpped (koos avatud klassiga)

PS! Korraldajad jätavad endale õiguse teha ajakavas muudatusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles