FIA sõitis F1 tiimidest üle

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel katsetas mullu «aupaiste» süsteemi ja rõhutas, et esteetika ei loe, kui see ühegi elu päästab. Foto: Eric Alonso/AFP/Scanpix
Sebastian Vettel katsetas mullu «aupaiste» süsteemi ja rõhutas, et esteetika ei loe, kui see ühegi elu päästab. Foto: Eric Alonso/AFP/Scanpix Foto: Eric Alonso/AFP/Scanpix

Esteetikud, värisege! 2018. aastast hakkavad F1-autode kokpitte katma koledad turvapuurid. Kuigi kuningliku vormelisarja tiimid olid uuendusele vastu, surus Rahvusvaheline Autoliit FIA otsuse turvalisusele rõhudes läbi.

Esmaspäeval möödus kaks aastat Jules Bianchi surmast. Noor Prantsusmaa vormelipiloot sõitis 2014. aasta Jaapani GP-l otsa kaassõitja masinat teisaldanud traktorile. Pärast üheksat koomas veedetud kuud vandus Bianchi saadud vigastustele alla.

Kolmapäeval otsustas FIA, et F1 peab nui neljaks muutuma turvalisemaks, ja kinnitas vaatamata tiimide vastuseisule käsu, millega hakkavad tulevast aastast vormelite kokpitti ümbritsema «aupaiste» turvasüsteem. Kuigi sümboolselt sündis otsus vahetult pärast Bianchi surma-aastapäeva, olid tegelikud kaalutlused hoopis proosalisemad – nüüd saavad tiimid hakata oma järgmise aasta vormeleid arendama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles