2017 Eesti fänni EMil - sugugi mitte ulmeline unistus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallimeeskonna toetajad.
Eesti võrkpallimeeskonna toetajad. Foto: Eero Vabamägi

Eesti särkides fänne pole Kortrijki spordihalli tribüünidel just palju, aga sellegipoolest mängis Eesti nii Valgevene kui ka Hispaania vastu otsekui kodus. Ühegi teise koondisega sellist ühtset fännipunti lihtsalt kaasas pole. Kui Belgias lüüakse eeskätt kvaliteediga, siis kuu aja pärast Poolas toimuval EMil on kindel plaan panna rõhku ka kvantiteedile.

«Millalgi ütlesin välja – ja andsin reaalselt endale aru, et see on ülim eesmärk –, et Poola võiks tulla 2017 Eesti fänni. Täna on juba teada, et sinna tuleb üle pooleteise tuhande eestlase,» kiidab Eesti võrkpallifännide ühendust vedav Lauri Kasper. «Tunnetan ja näen ise, et kes vähegi spordiga sõber on, see on hakanud võrkpalli vastu huvi tundma. Hooaeg on ju olnud edukas, kogu aeg tuleb uurijaid ja tahtjaid juurde.»

Poolas tahetakse sestap püsti panna võimas laager. «Siin Kortrijkis on lihtne, üks hõikab ja kõik teevad järele. Aga Poolas tahaks, et midagi jääks fännile meelde. Suur eesmärk on pakkuda fännidele ka mänguvälisel ajal meelelahutust. Et oleks oma fännistaap, kogunemiskoht. Nagu päris! Poolakad ise hakkavad ju fännielu peale mõtlema alates play-off’idest,» tõdeb Kasper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles