Touril rängalt kukkunud Thomas: olen nüüd ametlikult jalgrattur

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geraint Thomas.
Geraint Thomas. Foto: BENOIT TESSIER/Reuters/Scanpix

Tänavusel Tour de France'il neli esimest päeva kollast liidrisärki kandnud waleslane Geraint Thomas oli sunnitud tuuri pooleli jätma, sest kukkus rängalt velotuuri 9. etapil.  Tänaseks on ta edukalt läbinud operatsiooni ning osaleb taas treeningutel. «See on olnud minu parim ja halvim hooaeg samal ajal,» võttis Thomas oma hooaja kokku.

31-aastane Thomas kandis tänavusel Touril karjääris esmakordselt tuuri liidrisärki. Lisaks sõlmis ta uue lepingu Team Skyga, kuid paratamatult jättis kukkumine tema hooajale jälje. «Murdsin esimest korda elus rangluu – olen ametlikult nüüd jalgrattur. Vähemalt nii on mulle öeldud,» viskas Thomas nalja.

Pärast operatsiooni võttis ta kümme päeva puhkust, kuid on nüüd taas treenima hakanud. Tal on raske hooaega positiivselt meenutada, kuna kukkumisest pole kuigi palju aega möödas. «Ilmselt kui Tour läbi saab, on mul hooajale lihtsam järele vaadata. Praegu on mul lihtsalt tunne, et tahaksin seal ise kohal olla,» jätkas Thomas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles