Kapten Toobal: mingit kahetsust sisse ei jäänud

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal.
Kert Toobal. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ehkki Eesti võrkpallikoondis kaotas MM-valikturniiril Saksamaale 2:3, olid mängijad näidatud võitlustahtega igati rahul. Kapten ja sidemängija Kert Toobal kiitis enim vahetusmeeste panust.

«Ma ei arva, et siin üldse midagi kahetseda on. Meeskond näitas sisu, võitles lõpuni välja. Saksamaa mängis väga head võrkpalli, oli kahe suhteliselt võrdse meeskonna mäng. Pikad pallivahetused, punkte raske võtta – mina olen väga rahul. See ongi meie mäng, nii ongi meie vastu raske mängida. Ja kui vastane meid võita tahab, peavad nad väga hästi mängima. Mingit kahetsust sisse ei jäänud,» sõnas Toobal.

Ta kiitis ka vahetusmeeste panust – näiteks tõi Renee Teppan seekord 14 punkti, olulistel hetkedel säras ka Kristo Kollo. «Teadsime ju kogu aeg, et meil on seda vaja, aga saime ka hea kinnituse, et see on olemas. Mingil hetkel oli kolm-neli põhimeest vahetuses. Nii tulebki mängida. Kolmanda-neljanda geimi edu võti oli ju tegelikult teise geimi lõpus, kus tulid uued mehed sisse ja mäng läks uuesti käima,» leidis Toobal. «Aga selle eelduseks oligi, et pead lõpuni võitlema, olgu seis milline tahes.»

Edasipääsuks vajalik ülesanne jäi samaks – võita laupäeval Slovakkiat ja pühapäeval Belgiat. «Ega üski mees ei mõelnud, et siit on võimalik läbi minna nii, et Belgiat ei võidaks. Aga Slovakkiaga saab kindlasti olema keeruline mäng, kus peame olema väga keskendunud,» lausus Toobal järgmise vastase kohta, kes sai reedel tabelisse esimesed punktid, alistades 3:0 Valgevene.

Vaata videointervjuust, mida rääkis mängu kohta Kristo Kollo!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles