Peatreener Cretu: vahel mängime ennast ise nurka

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallimeeskonna peatreener Gheorghe Cretu.
Eesti võrkpallimeeskonna peatreener Gheorghe Cretu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu jäi Saksamaale kaotatud MM-valikmänguga rahule. Muret valmistavat vaid see, et teatud olukordades tehakse enda elu ise raskeks.

«Vastane oli tippklassist, raskes olukorras mängisime nende vastu kaks väga head geimi. Eriti neljandas geimis hoidsime pea külmana,» leidis Cretu. «Kutid hakkasid ühel hetkel jälle uskuma, et meil on kõik oskused selle mängu võitmiseks. Aga nüüd on see ajalugu, homme ootab raske mäng Slovakkiaga. Peame algusest peale oma rütmi kätte saama, taktikast kinni pidama. Kui vaja, tuleb isegi rünnakul riske vähendada ja mängida pikemaid punkte.»

Kolmandas geimis saatis Cretu murdehetkel servima Ardo Kreegi, kelle pallinguid sakslased kuidagi kätte ei saanud. «Seda ütles Rainer (abitreener Vassiljev – toim), kes tuletas meelde, et Timo (Tammemaa) eksis eelnevalt. Ardo sai sealt hea tunde kätte.»

Samuti kiitis ta vahetusmeeste panust. «Ka Saksamaa on hea, sest neil on hea pink. See teeb iga meeskonna tugevamaks, kui pingilt tulevad mehed, kes suudavad hästi mängida ka raskel hetkel, mitte vaid siis, kui juhid viie punktiga. Olen väga õnnelik eriti Kristo Kollo üle, kes aitas meid mitmes raskes olukorras.»

Kohtumise käigus oli mitu olukorda, kus vahe kärises ja eestlased võinuks pea longu lasta, ent selle asemel võideldi end taas viigini. Cretu sõnul on siiski tegu meeskonna ühe nõrga kohaga, mis vajab parandamist. «Vahel juhtub nii, et vastane ei peagi meid nurka mängima, teeme seda ise. Kipume kiirustama!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles