Postimees Kortrijkis: miks oli eilne napp kaotus Eestile paremgi kui napp võit?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Saksamaa kohtumine MM-valikturniiril.
Eesti ja Saksamaa kohtumine MM-valikturniiril. Foto: www.cev.lu

Mõistagi on pealkirjas sisalduv väide väike provokatsioon ja õige spordimees naerab sellise mõttekäigu välja – võit on siiski võit ja kaotuse vastu ei vahetaks seda keegi. Aga samas on seal peidus ka tugev annus tõde, sest eilne 3:2 jagusaamine Eestist jättis Saksamaa lootused MM-pääset püüda ellu ja see on meile hea.

Miks? 0:2 kaotusseisust end tagasi veepinnale võidelnud ja tabelisse punkti teeninud Eesti ülesanne on jätkuvalt sama, millega kapten Kert Toobali sõnul olid kõik arvestanud juba enne turniiri algust – pühapäeval tuleb viimases mängus võita Belgiat.

Tõsi, esmalt on vaja täna muidugi alistada ka Slovakkia ja kergeid mänge sel turniiril pole, kuid seninähtu põhjal on paljud põhimehed koju jätnud Slovakkia meile kahtlemata igati võidetav vastane. Parimal juhul saab peatreener Gheorghe Cretu taas ka põhitegijatele pisut puhkust anda, et nad homme värskemad oleksid.

Kui Eesti-Slovakkia mäng algab täna Kortrijkis kohaliku aja järgi kell 17.30 ehk Eesti aja järgi 18.30, siis õhtule panevad punkti Saksamaa ja Belgia. Kui Eesti oleks sakslastest eile jagu saanud ja MMi ukse nende ees kinni löönud, saatnuks sakslaste peatreener Andrea Giani täna tõenäoliselt väljakule varumehed ja ka Belgia saanuks selle võrra kergema tööpäeva. Nüüd tuleb belglastel aga loodetavasti naabritega hilise õhtutunnini rassida, sellal kui eestlased juba puhkavad.

Igatahes teab Eesti koondis, et MMist lahutab meid veel täpselt kaks tulemust – nii Slovakkiat kui ka Belgiat tuleb võita «puhtalt» ehk 3:0 või 3:1, sest see annab tabelisse kolm punkti. Muidugi pole see mingi lihtne ülesanne, on ju väljakuperemehed võitnud oma kolm senist kohtumist geimigi loovutamata ning näiteks slovakkidele anti kahes viimases geimis 13 ja 15, valgevenelastele aga 12 ja 17 punkti. Ka hispaanlased pidid viimaseks jäänud kolmandas geimis leppima vaid 16 punktiga. Ent täna-homme ei loe need seljavõidud belglastele vähimatki.

Pöidlad pihku! Postimees vahendab õhtul Kortrijki vollesaalist vahetuid muljeid, mõistagi saab Eesti mängu jälle otsepildis vaadata nii Postimees.ee kui seekord ka Kanal 12 vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles