Kontaveidi unistus karjääri teisest WTA-turniirivõidust jäi veel püüdmatuks (5)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit Gstaadi saviliivaväljakuturniiri finaalis.
Anett Kontaveit Gstaadi saviliivaväljakuturniiri finaalis. Foto: ALAIN GROSCLAUDE/AFP/Scanpix

Eesti esitennisist Anett Kontaveit (WTA 32.) ei suutnud veel oma saavutuste hulka lisada karjääri teist WTA-turniirivõitu, kuna kaotas Šveitsis Gstaadi saviliivaväljakuturniiri finaalis 4:6, 6:3, 1:6 Hollandi esinumbrile Kiki Bertensile (WTA 35.).

Kontaveit tegi avasetis võimsa tagasituleku, kui jäi 0:3 kaotusseisu, aga suutis viigistada 3:3 ning end mängu tagasi võidelda. Siiski kuulus 43 minutit kestnud avasett 25-aastasele Bertensile, kes vormistas lõpuks 6:4 võidu.

Teine sett algas tasavägiselt, kuid peagi läks 21-aastane eestlanna 4:1 juhtima. Ehkki eelmise aasta finaalis samal turniiril kaotusvalu tundma pidanud hollandlanna võitis veel kaks geimi, kuulus teine sett kindlalt 6:3 Kontaveidile.

Mängupildi järgi tundus, et avaseti kramp on Kontaveidi jaoks möödanik, kuid otsustavat setti valitses kindlalt Bertens, kes vormistas kinda 6:1 geimivõidu ning ühtlasi ka matšivõidu enda nimele. Kohtumine kestis üks tund ja 52 minutit.

Enne mängu:

Kui 21-aastane eestlanna sai eilses poolfinaalis ühe tunni ja 16 minutiga 6:1, 6:4 jagu Tšehhi tennisistist Tereza Martincovast (WTA 140.), siis Bertensi tööpäeva pikkuseks kujunes vaid 38 minutit, kuna hispaanlanna Sara Sorribes Tormo (WTA 97.) andis pärast 6:1 kaotatud avasetti 25-aastasele hollandlannale loobumisvõidu.

Kontaveidil oli finaali pääsemise üle hea meel ning täna on ta kõigeks valmis. «Olen väga õnnelik ja ootan finaali põnevusega,» rääkis Kontaveit pärast eilset matši. «Kogu raske töö hakkab end ära tasuma. Tunnen end enesekindlalt ning olen kõigeks valmis. Võrreldes eilsega (reedel lükkus vihma tõttu Kontaveidi veerandfinaal edasi – toim) oli ilm ilus ning oli väga tore mängida.» Tänasest finaalist võib eestlanna sõnul oodata rasket matši. «Ta on väga hästi mänginud ning on kindlasti väga enesekindel,» rääkis Kontaveit Bertensi kohta.

Kontaveit ja Bertens on varem omavahel kohtunud ühel korral, kui eelmise aasta augustikuus toimunud New Haveni siseväljakuturniiri avaringis sai 6:3, 6:4 võidu kirja 21-aastane eestlanna.

Kui Bertens on oma karjääri jooksul võitnud kolm WTA-turniiri, siis neli aastat noorem Kontaveit ühe. See juhtus ligi kuu aega tagasi, kui Kontaveit triumfeeris Hollandis ’s-Hertogenboschis toimunud saviliivaväljakuturniiril, saades finaalis 6:2, 6:3 jagu Venemaa tennisistist Natalja Vihhljantsevast.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles