Zaitsev ujus MMil hooaja tippmargi, kuid poolfinaaliuks jäi suletuks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Zaitsev.
Daniel Zaitsev. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna algas Budapestis kaheksa päeva kestev 17. korda toimuv ujumise täiskasvanute MM. Eestlastest oli avapäeval võistlustules 19-aastane Daniel Zaitsev, kes startis enda põhialal ehk 50 m liblikujumises, kirjutab Priit Aaviku ujumisblogi.

Kodupubliku lemmiku Laszlo Csehi ja maailma hooaja edetabeli liidri Nicholas Santosega ühes vahetuses ujunud Zaitsev läbis 50 m liblikat ajaga 23,94.

Dmitri Kapelini hoolealune läbis 50 m liblikat uue Eesti hooaja tippmargiga, aga jäi enda eelmise aasta rahvusrekordile (23,85) ligi kümnendikuga alla. See aeg andis 25. koha. Viimasena poolfinaali viis täna aeg 23,66. Zaitsevi tulemus 23,94 on Eesti kõigi aegade paremuselt kolmas tulemus. 

Eelujumiste kiireim oli ukrainlane Andrii Govorov tulemusega 22,92, kellele järgnesid ameeriklane Caeleb Dressel (22,97) ja Joseph Schooling (23,05). Zaitsev tuleb starti veel 50 m vabaltujumises, mis toimub 28. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles