Postimees Kortrijkis: belglased teavad, et Eesti võitleb alati lõpuni

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia ja Saksamaa kohtumine, vasakul meeskonna kapten Sam Deroo.
Belgia ja Saksamaa kohtumine, vasakul meeskonna kapten Sam Deroo. Foto: www.cev.lu

Eesti võrkpallikoondis peab täna õhtul Belgias Kortrijkis toimuval MM-valikturniiril otsustava kohtumise, et jagada väljakuperemeestega pääse finaalturniirile. Eesti vajab 3:0 või 3:1 võitu, belglastele piisab kahe geimi võitmisest.

Eile polnud Belgial vähimaidki probleeme Saksamaa alistamisega, sest üleeile õhtul Eestiga viis geimi madistanud sakslased olid silmnähtavalt väsinud. Sel turniiril seni vastastele mitte ainsatki geimi loovutanud Belgia võitis 3:0 (25:16, 25:16, 25:17), kuid Belgia mängijad kinnitasid, et ei võta Eestit kergelt.

«Me ei tohi eestlasi alahinnata. Neli võitu ananvad meile mõistagi enesekindlust. Saksamaa oli enne turniiri üks soosikuid, aga oleme näinud, et Eesti on nende tasemele väga lähedal. Šampanjat on vara avada, peame värsked olema, sest Eesti võitleb alati võimsalt,» rääkis belglaste keskblokeerija Pieter Verhees.

Meeskonna kapten, kahel viimasel aastal Kędzierzyn-Koźle klubiga Poola meistriks tulnud Sam Deroo tõi sakslaste alistamise võtmetena välja hea servi ja korraliku keskendumise. Belgia rünnakuraskust ongi enim vedanud nurgaründaja Deroo, kes on kõigis senises neljas mängus kogunud kahekohalise arvu punkte. Näiteks hispaanlasi kostitas 25-aastane Deroo koguni 21 punktiga. Meeskonna teine liider on Bram van de Dries, kes tõi eile sakslaste vastu 19 punkti, lüües kordagi eksimata 20 tõstest punktiks koguni 15. Deroo rünnakuprotsent oli peaaegu sama hea, 15 tõstest realiseeris ta punktiks 11.

Eesti ja Belgia heitlus tuleval aastal Itaalias-Bulgaarias toimuvale MMile pääsemise nimel algab Kortrijkis Lange Munte spordihallis Eesti aja järgi täna õhtul kell 21.40 ning 2400 inimest mahutavasse saali on oodata täismaja. Eilset mängu oli ametliku statistika järgi vaatamas 1700 huvilist. Kohtumine on otsepildis nähtav nii Postimees.ee kui ka Kanal 12 vahendusel, Kortrijkis kohal viibiv Postimees vahendab lisaks saalist vahetuid emotsioone ja järelkajasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles