Neljakordne Touri võitja selgitas, miks tänavune võit teistest erilisem on

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rigoberto Uran (vasakul) Chris Froome ja Romain Bardet
Rigoberto Uran (vasakul) Chris Froome ja Romain Bardet Foto: FRANCK FAUGERE/AFP

Eile neljandat korda Tour de France’i üldvõitjana Pariisis triumfeerinud Chris Froome’i sõnul tuli tänavune tiitel talle kõige raskemalt. Suure osa Tourist olid neli esimest sõitjat minuti sees. Eelviimase etapiga ehk temposõiduga suutis Froome aga oma paremuse lõplikult maksma panna ning edestas lõpuks teiseks jäänud Rigoberto Uráni (Cannondale) 54 sekundiga.

«See Tour oli mingu kõige raskem väljakutse. Rivaalid andsid mulle seni nägemata lahingu. Tahan tänada kõiki sõitjaid, kes näitasid viimase kolme nädala jooksul üles spordimehelikkust. Me sõidame üksteise vastu, me kannatame koos ning kõige tähtsam on säilitada grupis sõbralikkus,» ütles Froome võidukõnes.

Froome on viimase kuue aasta jooksul kroonitud nüüd neljal korral Touri võitjaks. Teda lahutab üks võit, et tõusta selliste legendide kõrvale nagu Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault ja Miguel Indurain. «On suur au, et minu nimi selliste meeste kõrval kõlab. Ma ei unusta kunagi, mis tunne on kanda liidrisärki ning seista siin poodiumil Touri võitjana.»

Nüüd ootab Froome’i ees aasta viimane suurtuur Vuelta. Varasemalt on ta üritanud Touri – Vuelta duublit kahel korral. «Iga Touri võit on olnud täiesti unikaalne, täiesti erinev. Kõik võidud on olnud omamoodi erilised, kuid tänavust aastat jääb meenutama erakordselt tihe konkurents,» rääkis Froome hiljem teleintervjuus. Ühtlasi andis Froome mõista, et kavatseb Touril stardis olla ka järmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles