Võidukas Tiit Sokk: keskendusime omadele asjadele

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sook tänases mängus Rootsiga.
Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sook tänases mängus Rootsiga. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti meeste korvpallikoondis tuli Kalevi spordihallis 19-punktilisest kaotusseisust välja ning alistas skooriga 77:72 Rootsi meeskonna. Võitjate peatreener Tiit Sokk tõdes pärast mängu, et vastasega poldud kursis, vaid keskenduti omadele asjadele.

«Ega me ei tundnud vastast enne mängu, kuid samas polnud ka vaja, sest keskendusime omadele asjadele ning püüdsime agressiivsed olla. Kaotusseisu jäime aga oma lollide eksimuste tõttu, mis kolmeste näol ära karistati. Kui vabalt lasta endale nõnda visata, siis pannakse kohe ära,» tõdes Sokk.

Kuidas hinnata esimese mängu pärast maikuu lõpus toimunud randmevigastuslõikust teinud Rain Veidemani sooritust, kes viskas kümme punkti ning andis kuus tulemuslikku söötu? «Trennide järgi teadsin, et ta saab visata ning ma pole kunagi kahelnud selles, et tema hinge juures on kõik võimalik. Kipsis käega niisamuti,» rääkis ta.

Kuidas on seis aga kogu mängu lihtsalt pingil istunud Tanel Kurbasega? «Seis on keeruline, kuna jalg on tal tunda andnud ning trenni pole seetõttu teha saanud. Vahepeal paar trenni tegi, kuid siis jättis jälle vahele,» tunnistas Sokk, et Kurbase liitumine koondisega sel suvel on üsna vähetõenäoline.

Kuidas hinnata aga n-ö veteranide ehk Kristjan Kanguri ja Janar Taltsi seisu? «Neil on see kogu treeningprotsess vähe keerulisem, kuid neil on veel aega,» möönis Sokk.

Kolmapäeval kohtutakse võõrsil uuesti Rootsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles