Kergejõustiku MMi kavva lisati kaks nädalat enne võistluste algust uus ala

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IAAFi president Sebastian Coe.
IAAFi president Sebastian Coe. Foto: Thomas Mukoya/REUTERS/Scanpix

Rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAAF) nõukogu otsustas lisada kaks nädalat enne Londonis toimuvaid kergejõustiku maailmameistrivõistlusi kavva naiste 50 km käimise, et saavutada sel spordialal soolist võrdõiguslikkust.

Võistlus leiab Londoni tänavatel aset meestega samal ajal ning auhinnarahad on samuti identsed. MM-normiks on naiste jaoks 4:30.00. Selleks, et sportlased saaksid Londonis võistluse korralikult lõpuni teha, peavad nad viimast kahte kilomeetrit alustama hiljemalt siis, kui stopper näitab numbreid 4:17.00.

«IAAFi nõukogu otsus luua uus võistlus ehk naiste 50 km käimine Londoni MMiks on samaväärne käitumine nagu 2016. aasta võistkondlikel käimisvõistlustel Roomas, kus üks Ameerikast pärit naissoost võistleja liitus nelja meessoost tiimiliikmega,» ütles IAAFi president Sebastian Coe.

«Samas tuleb tunnistada, et tegu on viimase hetke otsusega, mis põhineb väikese sportlasgrupi nõudmisel,» lisas Coe. «Seega, et tagada maailmameistrivõistluste pikaajaline usaldusväärsus, järgime käimiskomitee soovitust ning teeme kindlaks, kas on piisavalt sportlasi ning seaduslikult huvitatud riike,» sõnas Coe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles