Eesti riigi kaitsekulutused on Manchester Cityle selg ees vastu tulemas

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Mendy (vasakul) läks eelmisel hooajal Meistrite liiga raames Manchester Cityga vastamisi.
Benjamin Mendy (vasakul) läks eelmisel hooajal Meistrite liiga raames Manchester Cityga vastamisi. Foto: Andrew Couldridge/REUTERS

Inglismaa jalgpalliklubi Manchester City on suvisel üleminekuperioodil rahakoti suu pärani lahti teinud. Nimelt on lehekülje Transfermarkt andmetel üksnes kaitsemängijate peale kulutatud enam kui 178 miljonit eurot. 

Uueks hooajaks valmistuva Pep Guardiola juhendatava esindusmeeskonna nimekirja kuulub hetkeseisuga kaks väravavahti ja kümme kaitsjat. Loomulikult on olemas ka poolkaitsjad ja ründajad, kuid viskame pilgu peale just kaitsemängijatele.

Kahe hooaja vahel on suure summa eest liitunud meeskonnaga mitu arvestavat kaitsemängijat: äärekaitsjad Benjamin Mendy (57,5 miljonit eurot), Kyle Walker (51 miljonit) ja Danilo (30 miljonit) ning väravavaht Ederson Moraes (40 miljonit). Lööme summad kokku ja saame 178,5 miljonit eurot. Aasta tagasi täiendas City kaitseliini vaid John Stonesi näol, kes läks klubile maksma umbkaudu 55 miljonit eurot. Lisaks toodi väravasuule seisma Claudo Bravo (17 miljonit).

Kui võtta arvesse eelnevalt mainitud kuus täiendust ning varem meeskonnas olnud kaitsjad – Nicolas Otamendi, Elaquim Mangala, Vincent Kompany (ja klubi akadeemiast sirgunud Jason Denayer, Tosin Adarabioyo, Pablo Maffeo) –,  siis Manchesteri klubi on oma preaguse kaitseliini vorpimiseks kulutanud ümardatult 343(!) miljonit eurot. Võrdluseks – Eesti kaitseministeeriumi valitsemisala 2017. aasta eelarve on kokku 477,9 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles