Veetlev tennis Kaia Kanepilt – Pärnu suvehitt 2017

Ott Järvela
, Pärnu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi esimest matši kodumaa pinnal pärast 2015. aasta veebruari kogunes Pärnusse jälgima pool tuhat pealtvaatajat, kes ei pidanud pettuma – Kanepi pakkus veetleva partii.
Kaia Kanepi esimest matši kodumaa pinnal pärast 2015. aasta veebruari kogunes Pärnusse jälgima pool tuhat pealtvaatajat, kes ei pidanud pettuma – Kanepi pakkus veetleva partii. Foto: Ardi Truija

Fakt, et Eesti spordipublik armastab oma legende, sai eile Pärnu kesklinna tenniseväljakutel järjekordse kinnituse – Kaia Kanepi esimest matši kodumaa pinnal pärast 2015. aasta veebruari kogunes jälgima umbes pool tuhat inimest, kes ahmisid igast Kanepi õnnestumisest tekkinud äratundmisrõõmu endasse kui kõrbes seigelnu vett.

Kanepi vaimustas ju aastate eest Eesti spordipublikut samamoodi kui Anett Kontaveit praegu. Naiste profispordis pole tennisest konkurentsirikkamat lahinguvälja ja selle absoluutses tipus – maailma edetabelis 30 sekka kuulumist ja suure slämmi turniiridel korduvalt veerandfinaalidesse jõudmist ei saa nõrgemalt hinnata – oma kaasmaalase nägemine tekitab vaimustust.

Paistis, et need vaimustavad ajad on möödas, sest pärast mullu juunis Itaalias Padovas peetud turniiri võttis Kanepi valutavate kandade tõttu aja maha. «Eelmise aasta oktoobris-novembris ei teadnud ma veel üldse, et mängima hakkan. Siis asusin detsembris Gerd Kanteriga füüsilist tegema ja sain kandadele ravi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles