Eesti korvpallikoondis teist korda Rootsit võita ei suutnud

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise algviisik esmaspäevases mängus.
Eesti koondise algviisik esmaspäevases mängus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

MM-valikmängudeks valmistuv Eesti meeste korvpallikoondis tunnistas Södertäljes toimunud kontrollmängu raames Rootsi koondise viiepunktilist paremust. Kohtumine lõppes skooriga 82:77.

Eesti asus Reinar Halliku kahest kaugviskest mängu kiiresti 6:3 juhtima, kuid rootslased haarasid kiiresti eduseisu enda kätte. Eestlaste poolelt tegid peamiselt skoori vigastuspausilt naasnud Rain Veideman ning Kristjan Kitsing ja Janar Talts. Esimene veerandaeg lõppes 19:19 viigiseisul.

Kaugviskeid põhimõtteliselt eksimatult visanud Rootsi suurendas teisel veerandajal eduseisu korraks kuuepunktiliseks ning eestlased olid rünnakul kergetes raskustes. Seda vaid hetkeks, sest Eestil oli tagant taskust võtta 8:0 vahespurt. Üsna võrdselt kulgenud poolaja võitis Rootsi ühe punktiga – 39:38.

Eesti alustas teist poolaega väga rabedalt ning vastased kasutasid eestlaste pallikaotused osavalt ära, suurendades vahe korraks isegi kaheksapunktiliseks. Eesti suutis hoida vahet ning seda isegi vähendada, kuid viimasele kümnele minutile mindi vastu kaotusseisul 62:54.

Viimase veerandaja alguses tegid mõlemad meeskonnad lihtsaid vigu ja Eesti suutis vahe vähendada neljapunktiliseks. Punkt-punktis kulgenud veerandaja kallutas lõpus siiski enda kasuks koduvõistkond. Rootsi võidunumbrid olid lõpuvile kõlades 82:77.

ENNE MÄNGU:

Eesti koondis viibis üle-eelmisel nädalal Portugalis, kus peeti kaks kontrollkohtumist: Portugal alistati 74:60, Rumeenia 87:55. Rootsi kohtus kontrollmängudes Hollandi meeskonnaga, kus avapäeval saadi 79:63 võit, teisel päeval 62:69 kaotus.

Eesti ja Rootsi vahel peetud matš lõppes esmaspäeval eestlaste 77:72 võiduga. Koondise parimana tõi Kitsing 18 punkti (viskeprotsent 87%) ja neli lauapalli. Sten Sokk sai kirja 12 punkti, randmevigastuse tõttu koondisega alles eelmisel nädalal liitunud Rain Veideman lisas 10 punkti ja kuus resultatiivset söötu.

Rootslaste parim oli Ludvig Hakanson 13 punktiga. Rootsi eest oli kaheksa minutit platsil ka vastne Tartu Ülikooli mängija Carl Engström, kes sai kirja ühe vea.

Eesti ja Rootsi on kohtunud omavahel palju. Sel sajandil on meeskonnad vastamisi olnud 14 korda, mõlemad koondised on võitnud seitse kohtumist. 

Tagasi üles