Ott Tänak tulevikust: variante on mitmeid

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak võitis juunis Sardiinias karjääri esimese MM-ralli ja on sõitjate turul kuum kaup.
Ott Tänak võitis juunis Sardiinias karjääri esimese MM-ralli ja on sõitjate turul kuum kaup. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP

Homme algava Soome MM-ralli eel on vallandunud ka spekulatsioonide hooaeg, kus proovitakse ära arvata, millistes meeskondades tipp-piloodid järgmisel hooajal sõidavad. Ott Tänak on turul kuum kaup ja tänasel pressikonverentsil küsiti temaltki tuleviku kohta.

«Tahan järgmisel aastal sõita väga konkurentsivõimelises meeskonnas ja praegu variante jagub. Soovin võidelda MM-tiitli nimel,» vastas Tänak, kui temalt küsiti, kas ta soovib 2018. aastal Toyota meeskonnas sõita.

Selgituseks: Soome ajaleht Ilta-Sanomat kirjutas täna kindlas kõneviisis, et Tänak istub järgmisel aastal just selle Jaapani autotootja meeskonna masinasse.

M-Spordi juht Malcolm Wilson ütles täna hommikul aga, et ei kavatse Tänakut niisama ära lubada: «Ta võib Toyotaga rääkida, kuid tahame teda järgmisel hooajal enda juures hoida. Oleme Otti investeerinud alates 2012. aastast – ma pole mitte ühtegi sõitjasse kunagi nii palju panustanud ega nii palju uusi võimalusi andnud. Ma ei loobu temast nii lihtsalt.»

Soome MM-rallit peab Tänak eelmisest, Poola rallist keerulisemaks: «Tõsi, et Soome ralli on samuti väga kiire, ent Poola rallist sõitjate jaoks siiski oluliselt nõudvam. Sõit käib kogu aeg üles-alla, hüppeid on rohkesti ja auto tõuseb sagedasti õhku. Kindlasti on see ralli keeruline. Eriti siis, kui siirdume katsetele, mida pole varem läbitud. Paistab, et ka eeloleval nädalavahetusel mängib ilm päris suurt rolli. Tuleb huvitav võistlus.»

Tänakul paluti meenutada ka Poola rallil juhtunut, kus ta viimase päeval sõiduvea tõttu liidrikohalt katkestas. «Muidugi polnud lõpplahendus tore ja kaotasime MM-sarja kokkuvõttes palju punkte, ent toona sihtisin esikohta ja MM-tiitlit. Paraku läks nõnda. Teeolud olid väga keerulised - palju muda ja üllatusi. Mul ei olnud õnne ja Thierry Neuville'il oli. Aga nüüd on käes uus nädalavahetus ja uus ralli. Peame keskenduma sooritusele Soomes ja ma ei näe põhjust, miks meie võitlusvõime peaks olema tagasihoidlikum kui kolm nädalat tagasi Poolas.

Soome on kindlasti rallihooaja tipphetk. Niisama ei tule siin midagi, keskendumine on tähtis. Aga kui kõik sujub, pole olemas paremat tunnet [kui Soomes hästi sõita]. Plaan on saada hea tulemus ja tuleb üritada ka punktidele mõelda. Võibolla ei saa kõike välja panna. Aga eks näis, mis ralli toob.»

Tiimiboss Wilson pole Tänakule seni juhiseid jaganud: «Malcolm pole mulle midagi öelda. Pole kahtlust, et soovime meeskondlikku MM-tiitlit ja selles arvestuses läheb meil praegu hästi. Olen kindel, et suudame tänavu selle MM-tiitli nimel võidelda. Sõitjate arvestus ei lähe Malcolmile vast nii palju korda, kui meeskondlik tiitel ära tuleb. Peame olema hooaja lõpuni ühtlaselt head ning lootma, et rivaalidel kõik ei suju. Võitlus MM-tiitli nimel on avatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles