Epeenaiste MM-tiitel tähendab EOK-le väga suurt, aga väga rõõmsat väljaminekut

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epeenaiskond.
Epeenaiskond. Foto: Robert Michael/AFP

Eesti naiste epeekoondise MM-tiitel toob lisaks lõputule aule ja kuulsusele kaasa ka korraliku rahalise preemia kõigile naiskonna liikmetele (Julia Beljajeva, Irina Embrich, Kristina Kuusk, Erika Kirpu).

Nimelt tähendab olümpiaalal võidetud MM-kuld, et kõik naiskonna liikmed saavad järgmise kahe aasta jooksul Eesti Olümpiakomiteelt igas kuus 4000 eurot palka ja 2200 euro ukatuses ettevalmistustoetust. "See on EOK ajaloo üks rõõmsamaid väljaminekuid! Maailmameistritele on alati hea meel raha maksta," sõnas EOK peasekretär Siim Sukles.

Lisaks toob MM-kulla võit kaasa ühekordse 38 000 euro suuruse preemia (lisaks 50% ehk 19 000 eurot treenerile Kaido Kaabermale), aga näiteks eelmisel aastal otsustas EOK pronksmedali võitnud sõudmise paarisaerulise neljapaadi 45 000 euro suuruse preemiasumma duubeldada ja iga sõudja sai 22 500 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles