Kas Tänak ise soovib M-Spordist lahkuda? (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala.
Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala. Foto: @World/M-Sport

Kui aastaid on Ott Tänaku fännid pidanud muretsema, kas meie rallimees üldse saab järgmisel hooajal MM-sarjas kihutada, siis tänavu sellist juttu pole – sarja üldarvestuses neljandat kohta hoidev eestlane on üles näidanud muljetavaldavat kiirust ja on kindel, et ta jahib tuleval aastal MM-tiitlit. Küsimus on, kus: kas M-Sporti või Toyota ridades.

Tänaku karjäär tippsõitjana on möödunud Ford Fiesta roolis. Just selle autoga tegi ta 2011. aastal Walesi rallil WRC debüüdi, taltsutas järgneval hooajal M-Sport tehasemeeskonna masinat, naasis 2014 võistluskarussellile ja lõpuks aitas arendada tänavust ralliautot, millega M-Sport on Soome ralli eel MM-sarja juhtimas. Tiimiboss Malcolm Wilson on läbi aastate küll meie mehega kurjustanud, aga samas näidanud ka raskemal ajal vankumatut usku saarlase võimetesse ja võimekusse.

Ent nii nagu lõpuks tuleb armsaks saanud, aga auklikuks kulunud T-särgi puhul praktilisust emotsioonidele eelistada, ei ole ka ülitihedas rallimaailmas vanadesse tunnetesse kinni jäämine mõistlik. Seetõttu räägitakse üha kindlamal toonil, et 2017. aasta jääb Tänakule M-Sportis viimaseks. Jutud viivad meie ralliässa koos kaardilugeja Martin Järveojaga Toyota ridadesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles