Eesti vehklemispidu jätkus ajaloolise MM-kullaga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto1 - Epeenaiskond tegi ajalugu: vehklemisnaiskonna liikmed tormavad pärast võitu Hiina üle Irina Embrichi embama.
Foto1 - Epeenaiskond tegi ajalugu: vehklemisnaiskonna liikmed tormavad pärast võitu Hiina üle Irina Embrichi embama. Foto: Robert Michael/AFP/Scanpix

Eesti vehklemisnaiskond (Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu, Kristina Kuusk) suutis end pärast kahte ebaõnnestunud tiitlivõistlust taas suurepärasest küljest näidata – kuldmedal maailmameistrivõistlustelt Leipzigis näitas, et hoolimata ala varjutavatest intriigidest suudetakse jätkuvalt oma tase vehklemisrajal välja mängida. 

Mäletatavasti naasis alati suurte ootustega tiitlivõistlustele saadetav Eesti epeenaiskond Rio olümpialt ja tänavu juunis toimunud Euroopa meistrivõistlustelt koju neljanda kohaga. See tähendas, et järjepanu oli kaotatud neli tiitlivõitluste kõige olulisemat matši – esmalt poolfinaalid, seejärel pronksimatšid. Tasub meenutada, et Thbilisis toimunud EMil kaitsti 2016. aasta EM-tiitlit.

Euroopa meistrivõistlustel medalita jäämise põhjus oli naiskonna peatreeneri Kaido Kaaberma sõnul selge: tüdrukute närv ei pidanud vastu. «Ma ei usu, et tehnika ja treenituse taha midagi jäi. Pigem jäi medal psüühika taha,» analüüsis Kaaberma ETV spordiuudiste vahendusel untsu läinud tiitlivõistlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles