POSTIMEES JYVÄSKYLÄS Ott Tänak: olin üllatunud, et suutsime auto uuesti sõitma saada

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ott Tänak tõdes Soome MM-ralli esimese täispika võistluspäeva poolitavas hooldusalas ajakirjanikega rääkides, et oli üpris üllatunud, et neljandal kiiruskatsel juhtunu järel ikkagi võistlusega jätkata suutis.

«Esimeses kurvis läks kergelt laiaks ja arvatavasti oli midagi huvitavat rohus peidus ja lõhkusime velje,» meenutas ta juhtunut. «Sel hetkel ei tundunud, et ainult rehv läks vaid sel hetkel tundus see palju tõsisem. Olin suhteliselt üllatunud, et saime auto nii korda teha, et uuesti auto sõitma saime.» Kui katse lõpus kartis Tänak ralliraadiole antud intervjuus, et lisaks purunenud veljele läks katki ka veovõll, siis tegelikult oli vajaminevate remonttööde nimekiri märgatavalt väiksem. «Õnneks läks lihtsamalt: vahetasime rehvi ja timmisime auto geomeetriat.»

Edasi üritas saarlane lihtsalt endast parimat anda: «Väga palju too juhtunu meie sõitu katsete teisel läbimisel (õnnetus juhtus neljandal katsel ning seejärel läbisid sportlased veel korra samad kolm katset, mis täna hommikul – toim) ei mõjutanud. Piduriketas oli puruks ja õõts veidi kõver, aga muidu oli auto täitsa sõidetav.»

Jyväskyläs on vallandunud korralik vihmasadu. Kas need muudavad pärastlõunased kuus kiiruskatset kuidagi teistsuguseks? «Ei oska öelda praegu, kas ka katsetel sajab. Tuleb oodata infot,» sõnas Tänak.

Eestlase meeskonna M-Sporti jaoks oli hommik üpris kehv, sest lisaks Tänaku õnnetusele katkestas ka võistkonna esinumber, valitsev maailmameister ja MM-sarja üldliider Sebastien Ogier. Mis on nüüd Tänaku plaan edasiseks võistluseks. «Ralli on suhteliselt pikk veel. Vaatame, mis võimalused on. Dani Sordo (edestab hetkel Tänakut 48,8 sekundiga – toim) on kindlasti püütav, vaatame, mis Thierry Neuville (edestab Tänakut 1.06,2ga – toim) teeb. Proovime neile vaikselt lähemale saada ja loodetavasti mõned kohad tõusta,» kostis Tänak.

Kui läbitud on seitse kiiruskatset 25-st, asub Tänak kokkuvõttes 11. kohal. Kaotust liidrile Jari-Matti Latvalale (Toyota) on 1.40,3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles