U18 koondise kapten avaldas, mis suutis teda enne EM-finaalturniiri avakohtumist maha rahustada

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matthias Tass
Matthias Tass Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi Kalevi spordihallis peetud U18 vanuseklassi B-divisjoni korvpalliturniiri avakohtumine Eesti ja Šveitsi vahel  ei toonud kohale täismaja publikut – FIBA ametlikus protokollis oli pealtvaatajate arvuks märgitud 300 – tunnistas koondise kapten Matthias Tass, et vajas enne mängu rahustavat närimiskummi. 

«Meeskonna mänedžer küsis mult enne mängu, kuidas end tunnen. Ütlesin, et närv on sees. Ta andis mulle nätsu ja see rahustas mind veidi maha,» tunnistas Tass, kes väljakul paistis silma vägagi enesekindlalt. Ta suutis Eesti koondise korvialuse korralikult lukku panna, blokeerides ka väga efektselt neli vastaste viset.

Mängust rääkides tunnistas eestlane, et kui millegi üle nuriseda, siis pallikaotused ning avaveerandaja võitlus lauas. «Peaksime pallikaotustest hoiduma, aga meil on viimasel ajal neid palju ette tulnud. Kui saaksime pallikaotuste numbri alla, võiksime mõnes mängus visata 120 punkti,» sõnas Tass.

Homme kohtub Eesti nende jaoks tuttava Taaniga. «Saime esimeses mängus kohe suure võidu kätte. Kuigi oleksime võinud paar asja paremini teha, pole mul üldplaanis mängu kohta midagi halba öelda. Oleme Taaniga mänginud ning teame, mida keegi teeb. Meie ülesanne, nagu Andres Sõber ütleb, on oma mängu mängida,» vaatas Tass turniiri teisele kohtumisele ette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles