Surmaavariist pääsenud Eesti meister naaseb EM-sarjas ralliradadele

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avariis osalenud Aleksei Lukjanuk 2015. aasta Rally Estonial, mille ta võitis.
Avariis osalenud Aleksei Lukjanuk 2015. aasta Rally Estonial, mille ta võitis. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht / Scanpix

Rallisõitja Aleksei Lukjanuk naaseb kaks kuud pärast kohutavat avariid taas ralliradadele, kui stardib Euroopa meistrivõistluste etapil Poolas.

Lukjanuk tegi avarii mais, kui Pihkva ralli testikatsel keeras üks ekipaaž otsa ringi ning asus seda läbima kokkulepitule vastupidises suunas, mistõttu toimus laupkokkupõrge hiljem startinud ekipaažiga.

Kokkupõrke tulemusel süttis esmalt põlema üks ja siis ka teine ralliauto. Hukkus Vjatšeslav Kutšerovi kaardilugeja Aleksei Ljaduhhin. Teise õnnetusse sattunud ekipaaži liikmed Lukjanuk ja Nikita Gergel, samuti Kutšerov, toimetati vigastatuna haiglasse.

Lukjanukil tuvastati haiglas kannaluu murd vasakus jalas, lisaks vigastas ta parema jala põlve, selgroogu ning kopsu.

Kuigi esialgse prognoosi järgi ei oleks Lukjanuk tohtinud ralliradadele naasta enne septembrit, on ta suutnud paraneda oodatust kiiremini ning saab kaasa teha juba sel nädalal algaval Poola ERC etapil.

Kuna ERC-sarjas lähevad arvesse kaheksast etapist hooaja kuus paremat tulemust, on venelasel jätkuvalt kõik võimalused sõita ka EM-tiitli eest. Kahelt rallilt tulemuse kirja saanud venelane hoiab 46 punktiga hetkel kolmandat kohta, sarja liider on kolmelt etapilt tulemuse kirja saanud Bruno Magalhaes

Lukjanuk on 2014. aasta autoralli N-rühma Eesti meister ja 2015. aasta Rally Estonia võitja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles