Olesk naaseb EMilt kahe medaliga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Olesk
Peeter Olesk Foto: Tairo Lutter / Postimees

LASKMINE Aserbaidžaanis, Bakuus toimunud laskmise Euroopa meistrivõistlustel võitis Peeter Olesk eile teise medali, kui pälvis täiskaliibrilise püstoli harjutuses 580 silmaga pronksi. Kui auraha valmistas Oleksile rõõmu, siis tulemus mitte.

«Kui 600 silma pole, siis nuriseda saab alati. Mul oli natuke õnne ja teistel võib-olla siis ebaõnne. Tulemus pole iseenesest väga kõrge, aga medalist piisaks,» rääkis Olesk.

Medal oli Oleskile EMilt teiseks medaliks olümpiakiirlaskmise harjutuse hõbemedali kõrval. Nagu nimigi viitab, tuli hõbemedal olümpiamängude kavva, eilne pronks aga ainult laskmise tiitlivõistluste programmi kuuluval võistlusalal.

«Pinge oli pärast hõbeda võitmist maas, aga pingutama pidi ikka. Kahjuks standardpüstolis ei läinud nii hästi kui lootsime,» meenutas Olesk valusat kogemust. Nimelt jäädi standardpüstoli harjutuses koondisega neljandaks, kuigi lasti Venemaaga sama tulemus. Medali andis idanaabritele suurem sisekümmete arv.

«Sellest jäi mõru maik jäi ikkagi suhu. Sama tulemusega neljandaks jääda on ikkagi maru kehv. Hullemat tunnet ei saagi vist olla, aga see utsitas mind tagant,» oskas Olesk kaotuses ka positiivset näha.

Üldjoones võib laskur oma parima täiskasvanute EMiga igati rahul olla. Ta leidis Bakuust üles vahepeal kadunud enesekindluse ning järgmiseid olümpiamänge silmas pidades oli see hädavajalik. «Need medalid tulid väga õigel ajal. Vaikselt hakkasid juba kahtlusmõtted tekkima, kas ja kuidas ning mismoodi. Õnneks on need asjad nüüd ümber lükatud ja saab täiega edasi panna.»

«Ma ei mõelnud küll tipptasemel laskmist ära lõpetada, aga pärast juunioride võitu polnud ma meeste klassis suurt midagi korda saatnud. Olin keerulises seisus, kuid tasapisi on asi paremaks läinud. Vanusega on natuke mõistust pähe tulnud ning sellel spordialal tuleb see ainult kasuks,» tõdes Olesk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles