Mercedese boss: kui kaotame tiitli kolme punktiga, tulistan end põlve

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedese meeskonna boss Toto Wolff.
Mercedese meeskonna boss Toto Wolff. Foto: Alexey Kudenko/Sputnik/Scanpix

Mercedese vormel-1 meeskonna juht Toto Wolff sõnas, et Lewis Hamiltoni spordimehelik käitumine lubada meeskonnakaaslane Valtteri Bottas Ungari GP viimases kurvis endast mööda võib maksta neile meistritiitli.

Nimelt oli Bottas Hamiltoni sõidu teises pooles endast mööda lasknud, et britt saaks eesliikunud Ferrarisid jälitada. Kui see aga ei õnnestunud, andis Hamilton viimases kurvis kolmanda koha Bottasele tagasi ja lõpetas soomlase järel neljandana. Selline lüke läks nüüd Vettelile 14 punktiga kaotavale Hamiltonile maksma kolm silma.

«Oleme teadlikud, et selle manöövri hind oli kolm punkti ning võib tulevikus tähendada ka meistritiitlist ilma jäämist. Öelda, et ma ei kahetse tehtud otsust, on naiivne,» rääkis Wolff. «Kui jääme tiitlist kolme punktiga ilma, siis kõik meenutavad Budapesti ning oleksin ise esimene, kes endale põlve tulistaks.»

«Väärtustest kinnipidamine paneb meid veelgi rohkem võitu ihkama. Vahepeal tundub aga väärtustest kinni pidamine nii kuradi raske ning nii ka sel korral, uskuge mind. Tunnen end s*tasti,» jätkas Wolff.

Ka Hamilton ise on oma manöövri võimalikust hinnast teadlik. «Jah, tegin oma olukorra punktitabelis raskemaks, kuid usutavasti suutsin tänasega tõestada, et olen sõnapidaja mees ja meeskonnamängija,» lausus Hamilton. «Tuleb vaid loota, et me ei kaota hooaja lõpus MM-tiitlit kolme punktiga!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles