Suusakuninganna olümpiale pääs ripub juuksekarva otsas (4)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: Boe, Torstein/NTB scanpix

Murdmaasuusataja Therese Johaug ootab pikisilmi Rahvusvahelise Spordiarbitraaži (CAS) otsust, et teda enne olümpiahooaja algust võistlema lubataks, kuid CAS palus otsuse tegemisel ajapikendust.

Seitsmekordne maailmameister Johaug andis mullu septembris positiivse dopinguproovi, kui tema organismist leiti anaboolset steroidi klostebool. Sportlase sõnul jõudis keelatud aine tema organismi põletikuvastase huulekreemi kaudu.

Suusataja kasutas koondise arsti Fredrik Bendikseni poolt Itaalia suusakuurordi Seiser Almi apteegist ostetud kreemi, sest soovis leevendada huulel päikesepõletust. Norra olümpiakomitee määras suusatajale 13 kuu pikkuse võistluskeelu, kuid rahvusvaheline suusaliit (FIS) kaebas otsuse hiljuti edasi CASi.

Praeguse seisuga lõppeks Johaugi võistluskeeld 19. novembril ehk täpselt enne olümpiahooaja algust. 

CASi istung toimus juuni alguses ning Johaug lootis, et otsus tuleb jaanipäevaks. Nüüd palus CAS palus juhtunu menetlemisel aga ajapikendust ning see võib probleeme tekitada, väidab Johaugi advokaat Christian B. Hjort.

«Nagu olen aru saanud, palus CAS ajapikendust 18. augustini. Peame sellega rahul olema,» sõnas Hjort Aftenpostenile.

Therese Johaug treenimas
Therese Johaug treenimas Foto: Boe, Torstein/NTB scanpix

Samas kinnitas Hjort, et mida kauem CAS juhtunu üle otsustab, seda vähem on Johaugil aega olümpiaks valmistuda. Juhtub CAS FISi kaebuse rahuldama ning Johaugi võistluskeeld pikenema, ongi olümpiarong läinud.

Norralanna on siiski jätkanud treenimist ning nii tema kui treener Pål Gunnar Mikkelsplass kinnitasid Norra meediale, et Johaug on parem kui kunagi varem.

«Elan teadmatuses, aga mind ümbritsevad head inimesed. Seni kuni mind toetatakse, on kõik hästi,» rääkis suusataja juuli alguses NRK-le.

Samuti ei jätnud CAS suusatajale muljet nagu talle tahetakse teha ülekohut. «Therese on väga õnnelik ja rahulik. Ta oli tunnistuste andmiseks väga hästi valmistunud, ta tunneb end hästi. Nii tema kui tema advokaat Christian Hjort on väga rahul. See polnudki nii hull kui ta arvas,» rääkis Johaugi mänedžer Jørn Ernst Aftenpostenile.

Ühtlasi kinnitas Ernst, et Johaugi pole norralanna sõnul peedistatud ning ametnikud on olnud erapooletud. «Mingit grillimist pole olnud.»

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles