Eesti vormelisõitja teenis legendaarsel ringrajal punktilisa

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron.
Ralf Aron. Foto: Sportfoto Zink / J

Euroopa vormel-3 meistrivõistluste kuuendal etapil kuulsal Spa ringrajal teenis Ralf Aron punktilisa finišeerides kahel korral esikümnes.

Oodatult jäid Spa kiirel ja pikkade sirgetega rajal Mercedese mootoreid kasutavad tiimid, nagu ka Aroni võistkond Hitech GP, alla Volkswageni jõuallikatega varustatud vormelitele.

Kvalifikatsioonis oli head tulemust võimalik saavutada vaid mõne konkurendi tuules sõites ning Aron saavutas kolmeks võistlusõiduks kaks seitsmendat ja üheksanda stardikoha. «Ajasõidud läksid enam-vähem normaalselt, aga seal olenes palju sellest, kas said kellegi tuulde või mitte. Kiiremal ringil tegi minu ees sõitnud konkurent sõiduvea, kadus mul eest ära ja nii jäi ehk kõige parem ringiaeg tegemata,» kommenteeris Aron.

Nädalavahetuse esimeses võistlussõidus polnud eestlase vormel kõige paremas seades. Hea stardi järel hakkas ta alajuhitava auto tõttu tahapoole langema ja finišeeris 11. kohaga. Teiseks sõiduks tehti auto seadistuses mõned parandused, kuid oli võistluse võistluse käigus sunnitud konkurente jätkuvalt alajuhitava auto tõttu mööda laskma ning saavutas kaheksanda koha. Viimast sõitu seitsmendalt kohalt alustanud Aron pidi paremate kohtade eest võitlema sirgetel selgelt kiiremate Volkswageni mootoritega autodega ja tulemuseks oli seitsmes koht.

«Avasõidus tegin väga hea stardi, tõusin juba neljandaks, aga auto oli millegi pärast jube alajuhitav ja nii langesin vähehaaval tahapoole. Kuigi tegime auto juures mõningaid parandusi, kordus sama ka teises sõidus. Tõusin stardi järel juba kolmandaks, aga langesin hiljem tahapoole. Auto saime kolmandaks sõiduks päris heaks, aga sattusin sõitma kahe Volkswageni vahele ja nendega võidelda oli raske, sest nad olid sirgetel palju kiiremad.»

Kuue etapi järel hoiab Ralf Aron Euroopa vormel-3 meistrisarjas üheksandat kohta. Järgmine etapp toimub kolme nädala pärast Zandvoorti ringrajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles