Perilas selgusid noorhobuste tšempionid koolisõidus

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parim 6-aastane hobune Pipar, ratsanikuks Dina Ellermann, kasvataja ja omanik Kalmer Visnapuu.
Parim 6-aastane hobune Pipar, ratsanikuks Dina Ellermann, kasvataja ja omanik Kalmer Visnapuu. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Teist aastat toimuv Perila Summer Dressage leidis tänavu aset lausa kolmel päeval – 28.-30. juulini. Kui reedel sõideti lihtsaid ST ja ABC skeeme, siis nädalavahetusel küündisid raskusasmed Grand Prix-ni. Fookus oli kahtlemata Noorhobuste Tšempionaadil, kus tiitlid pälvisid  Jerry Red von Seeder, Fürst Roman ja Pipar.

Võistluse suurim tähelepanu oli koondunud Noorhobuste Tšempionaadile, kust osavõtt ei olnud mitmetel põhjustel väga suur, kuid oli säravaid esitusi ja kahtlemata selgusid väärikad tšempionid.

Nelja aastaste hobuste arvestuses tegi 8 paari seas parima üldtulemuse  Dina Ellermanni esitletud Jerry Red von Seeder (Johnson x Midt-West Ibi-Light, ESH, kasvataja ja omanik Seeder Agri OÜ) tulemusega 157,2 p, olles mõlemal päeval esikohal skooridega 78.8 ja78.4.

Parim 4-aastane hobune Jerry Red von Seeder, ratsanik Dina Ellermann.
Parim 4-aastane hobune Jerry Red von Seeder, ratsanik Dina Ellermann. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Viie aastastest hobustest, keda oli paraku stardis vaid neli, võttis kindla võidu Sirly Tillmanni esitletud ja tema enda kasvatatud täkk Fürst Roman (Fürst Romancier x Don William, ESH, omanik Birgit Tillmann), kes pälvis samuti mõlemal päeval esikohad tulemustega 72.8 ja 77.2.

Kuue aastaseid hobused jagus seekord võistlema vaid kolm. Siingi oli nii laupäeval kui pühapäeval esikohal ning pälvis kokkuvõttes ka parima 6a hobuse tiitli tori mära Pipar (Preester x Hermelin, kasvataja ja omanik Kalmer Visnapuu), keda esitles Dina Ellermann. Nende skoorid olid vastavalt 69.6 ja 71.8.

Lisaks sellele peeti esmakordselt L kergem kuni L rasekm tasemel U-18 karikavõistlus koolisõitjatele, kes sellest aastast enam lasteklassi vanuse poolest ei mahu (FEI lasteklass on kuni 14a.), aga ka juuniorides veel startida ei tihka. 9 võistluspaari hulgas tegi siin kahe päeva kokkuvõttes parima tulemuse Catlyn Lepman Damberinal (67.250% ja 66.016%).

Parim 5-aastane hobune Fürst Roman ja Sirly Tillmann.
Parim 5-aastane hobune Fürst Roman ja Sirly Tillmann. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

EHS Karika II etapil võtsid mõõtu tori, eesti ja araabia tõugu hobused. Viimaste seas oli ülekaalukalt parim Kaisa Kajo Amuraažil (69,348%%). Eesti tõugu hobuste mõlemad skeemid võitis Doris Mia Tamkivi Arielal (A: 68,478%, LK: 66,917%). Tori hobustest näitas A klassi taas head taset juba varem mainitud Pipar, kellega sedapuhku sõitis Kadri Kullerkupp (68,283%), ning LK skeemis Tiina Kuusmanni A Epicuros HL (65,917%).

Kõik nädalavahetuse tulemused SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles