Kuus Venemaa kergejõustiklast jäid MMi eel dopinguga vahele

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ljubov Harlamova.
Ljubov Harlamova. Foto: LLUIS GENE/AFP/Scanpix

Homme algava kergejõustiku MMi eel on kuus Venemaa sportlast saanud dopingutarvitamise eest võistluskeelu.

Neist nimekaim on seitsme aasta eest 3000 meetri takistusjooksus Euroopa meistrivõistluste hõbemedali võitnud Ljubov Harlamova, kellele määrati kaheaastane keeld. Seejuures on Harlamova juba karjääri jooksul korra dopinguga vahele jäänud, kui sai 2006. aastal steroidide tarvitamise eest samuti kaheaastase karistuse.

Sama pika keeluga karistati kolmikhüppajat Viktoria Gurovat. Jooksjad Jelena Smirnova ja Jekaterina Doseikina ning tõkkejooksja Ivan Hudjakov said aga nelja-aastase võistluskeelu. Kõige leebemalt pääses käija Zilja Garipova, kes peab võistlusrajalt eemale jääma aastaks.

Venemaa kergejõustiklased on alates 2015. aastal lahvatanud dopinguskandaalist rahvusvahelistel võistlustel osalemiskeelu all. Homme Londonis algavaks MMiks on 19 sportlasele siiski erand tehtud ja nad saavad võistelda, sest on tõestanud, et pole dopingut tarvitanud. Küll aga ei mängita neile kullavõidu korral Venemaa hümni ja ametlikult võistlevad nad neutraalsete sportlastena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles