POSTIMEES LONDONIS Orel suurvõistluse debüüdi eel: kvalifikatsioonis võib kõike juhtuda, tahaks uut Eesti rekordit

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Maria Orel
Anna Maria Orel Foto: Tairo Lutter

Eesti hetke parim vasaraheitja Anna Maria Orel teeb homme Londoni MMil debüüdi täiskasvanute tiitlivõistlusel. «Selline hea sabin,» tunnistab piiga, et väike närv on juba sees ja sihiks on homses kvalifikatsioonis ületada enda nimele kuuluv Eesti rekord 68.71.

Oreli tippmark pärineb möödunud aasta detsembrist. Külmas ja karges talveilmas heidetud tulemust pole 20-aastane piiga vaatamata mitmele katsele palju paremates tingimustes ületada suutnud. «See tahe on suve jooksul nii suur olnud. Vormi taha pole midagi jäänud, aga vasar on hästi tehniline ala ja kui ikka väga-väga soovid kaugele heita, siis võib tehnika ununeda,» rääkis eestlanna suvistest kesistest tulemustest.

MM-normi Orel ei täitnud, kuid talvine rekordheide oli piisav, et paigutada ta maailma 32 parima vasaraheitja sekka. «Londoni kutse selle talvise tulemuse pealt oli väga positiivne üllatus. Ma ise arvasin, et 69-meetrise tulemusega saab MMil peale, aga kuna normitäitjaid oli 24, siis pääsesin ka mina sisse.»

Homsel kvalifikatsioonivõistlusel eestlanna endale ühtegi kindlat kohta sihiks ei sea. «Eelkõige lähen iseendaga võistlema. Tahan anda endast maksimumi ja teha ära enda tulemus. Siis juba vaatame edasi. Kvalifikatsioon on juba selline koht, kus võib kõike juhtuda ja need algsed rekordid ei tähenda midagi. Nende järgi kohti ei jagata.» Üks soov on Oreli siiski silme ees: «Muidugi tahaks uut Eesti rekordit – olen seda juba päris kaua oodanud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles