POSTIMEES LONDONIS Rasmus Mägi: ettevalmistus pole läinud päris nii nagu vaimusilmas nägin

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi ja Indrek Tustit
Rasmus Mägi ja Indrek Tustit Foto: Tairo Lutter

Möödunud aastal Rio olümpiamängudel teenitud kuuenda kohaga Eesti aasta meessportlaseks valitud Rasmus Mägi tuli Londoni MMile pisivigastuse pealt. Kuigi kodustel meistrivõistlustel näitas mees igati viisakat tulemust, tõdes ta, et treenimist vigastus segab. Milline on seis praegu, kaks päeva enne MMi avastarti, tõkkejooksja avaldama ei soostunud

«Ei ole otseselt kõik nii olnud, nagu ma vaimusilmas nägin» rääkis Mägi MMile eelnenud treeningutest. «Täna-homme on olulised momendid, mis näitavad, kuidas keha täpselt on, ja võistlus näitab selle niikuinii ära, mis me siin ette analüüsime. Tänasel päeval usun ma sellesse, et mu ettevalmistus on olnud kvaliteetne nii tänavu kui ka eelmistel aastatel, nii et selle kõige pealt on võimalik normaalselt joosta.»

Millegi erilisega pole pühapäeval Eesti aja järgi 13.05 eeljookse alustav Mägi pärast koduseid meistrivõistlusi tegelenud. «Viimastel nädalatel tehakse tihti treeningutega liiga. Värskus peaks mul olemas olema ja võib olla väga kasulik, et viimane MMi-eelne nädal oli natukene kergem.»

Mägi räägib sellest, kuidas stardini jäänud päevad kulgevad füüsilise poole pealt: täna mees puhkab, homme teeb soojendava trenni. Oma vaimsesse ettevalmistusse ei taha ta aga väga süüvida: «Eks mul on ajapikku omad rutiinid välja kujunenud. Palju tõesti on vaikust ja rahu ning mingit rokkmuusikat ma oma kõrvadele ei lase. Mul pole vaja vaadata mingeid motiveerivaid videoid või lugeda eneseabiõpikuid, vaid olla siin kohal ja sel hetkel seda võimalust hinnata, et üle maailma on tulnud sportlased kokku, et ühes kohas oma võimeid võrrelda, see juba iseenesest tekitab erilisuse.»

MM on mõistagi iga kergejõustiklase jaoks aasta tippsündmus ning Mägi on iga eelnevat starti, ka võistlusi Teemantliigas, võtnud kui katsetust – proovinud mõnda tehnilist nüanssi, võrrelnud end mõne konkurendiga. Tiitlivõistlustel enam eksperimenteerimiseks võimalust pole. «Siin on eesmärk lihtsalt kiiresti joosta,» räägib Mägi, kuid lisab, et kui eeljooksus ja potentsiaalselt ka poolfinaalis õnnestub kasvõi protsent või paar energiast varuks jätta, siis need tulevad järgmises jooksus kindlasti kasuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles