Keenial on Londoni MMil selge siht: võita medalitabel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia 1500 meetri jooksjad Elijah Motonei Manangoi (paremal) ja Timothy Cheruiyot.
Keenia 1500 meetri jooksjad Elijah Motonei Manangoi (paremal) ja Timothy Cheruiyot. Foto: Valery Hache/AFP/Scanpix

2015. aasta Pekingi MMil esimest korda medalitabeli võitnud Keenia ei kavatse Londonis vähemaga rahulduda ja soovib järgmisel pühapäeval taas end maailma edukaimaks kergejõustikuriigiks tituleerida.

«Igal meie võistkonna liikmel lasub medalivõidu surve. Kõige tähtsam on mitte kaotada keskendumist,» sõnas peatreener Julius Kirwa.

Pekingis võitis Keenia 16 medalit (7 kulda, 6 hõbedat, 3 pronksi). Jamaika kogus küll sama palju kuldasid, ent vähem hõbedaid (kaks). USA edestas Keeniat medalite arvult (18), ent kuldasid oli ameeriklastel kuus. Nõnda medalitabeli esikoht Keeniale kuuluski.

Londonis on nende peamiseks puudujaks 800 meetri jooksu maailmarekordimees David Rudisha, aga Kirwa sõnul on esikoht võimalik ka temata: «Iga tiitlivõistlusega kerkib latt kõrgemale, ent utsitan meie sportlasi uusi kõrgusi ületama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles