Vinged fotod: trikirattur tegi Poola velotuuril ajalugu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poola velotuuri võitis Dylan Teuns (BMC), laugetel etappidel säras Tour de France’ilt minema löödud Peter Sagan (Bora). Aga see lugu räägib hoopis Szymon Godziekist.

Tegu pole Poola velotuuril osalenud sportlasega vaid trikiratturiga, kes otsustas tuuri viimasel etapil teha midagi teistsugust: mees viskas oma hariliku sõiduvahendi nurka, võttis maanteeratta ning tegi tagurpidisalto üle peagrupi. Teadaolevalt pole keegi varem üle rattavõistluse hüpanud, rääkimata siis selleks võidusõiduratta kasutamisest.

«Minu kruusa- ja maanteeratta erinevused on meeletud. Rehvid on õhukesed, lenkstang palju kitsam, raam sootuks teistsugune ja siis veel muidugi kaaluküsimus – maanteeratas on palju kergem ja käitub õhus hoopis teistmoodi,» rääkis Godziek väljakutsest.

Mis siin salata, lõpptulemus nägi päris šeff välja. «Et ma olin esimene inimene maailmas, kes midagi sellist tegi, tähendab mulle palju. Mul on hea meel, et see juhtus just Poolas ja Poola velotuuri viimasel etapil,» sõnas Godziek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles