POSTIMEES LONDONIS Kanter karjääri ei lõpeta: Kui asjad peaks paremini õnnestuma, siis sekkuksin ka kõrgemasse mängu (1)

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kergejõustiku maailmameistrivõistlustel kettaheite finaalis täpselt 60 meetrit heitnud ning sellega 12. koha saanud Gerd Kanter nentis, et kui kvalifikatsiooni ja finaali vahel olnuks puhkepäev, siis võib-olla oleks tulemus sootuks teine.

«Hooaeg on olnud keeruline ja normaalset võistlust polegi olnud,» rääkis pärast MM-finaali Kanter. «Sellist tehnilist lõtvust pole ja neid häid heiteid on olnud väga vähe.»

Kanter lootis siiski 65-meetrist heidet. «Kuid ka sellega oleks tänases mängus kuues-seitsmes olnud. Koha mõistes poleks midagi erilist püüda olnud. Kogu siia tulek polnud minu jaoks lihtne. Ma ei ehitanud enda jaoks õhulosse. Teadsin, kus olen. Kaheksa hulgas oleks siiski hulga mõnusam olla, kui tulla ära pärast kolme katset,» arutles 38aastane sportlane.

Karjääri 11-kordne tiitlivõitluste medalist aga pooleli ei jäta. «Olen juba varem öelnud, et sihin Berliini (järgmisel aastal toimub seal EM – toim). Praegune hooaeg läks vigastuste nahka.»

Maailmameistriks krooniti täna leedukas Andrius Gudžius (69.21), hõbe läks rootslasele Daniel Stahlile (69.19) ja pronks ameeriklasele Mason Finley'le (68.03). Noored mehed jätsid selja taha ka tiitlikaitsja Piotr Malachowski (5. tulemusega 65.24) ja kolmekordse maailmameistri Robert Hartingu (6. tulemusega 65.10)

«Selge, et noored mehed näitavad väga ebanormaalseid tulemusi, kuid ikkagi usun, et olen võimeline vähemalt esikaheksasse jõudma. Kui asjad peaks paremini õnnestuma, siis sekkuksin ka kõrgemasse mängu.» arvas Kanter. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles