Üksainus sentimeeter maksis Kanteri jalajälgede sihtijale MMil üle 10 000 euro

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ståhl hõbemedali üle rõõmustamas.
Daniel Ståhl hõbemedali üle rõõmustamas. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Kergejõustiku MM-tiitel on küll igale sportlasele rahast kallim, ent siiski tasub korraks kiigata ka seda, kui palju võitjad taskusse panevad. Selgub, et rootslane Daniel Ståhl kaotas eile kahe sentimeetri tõttu 25 000 eurot!

Meeste kettaheite võitis eile õhtul leedulane Andrius Gudzius tulemusega 69.21, Ståhl sai kirja temast vaid kaks sentimeetrit kehvema tulemuse ja pidi sestap leppima hõbemedaliga. Auhinnarahadesse panduna tähendas see, et Gudziusele kuulus kullamehena 50 600 eurot, Ståhli osaks jäi hõbemedaliomanikuna kaks korda väiksem summa. Seega läks iga Gudziusele kaotatud sentimeeter Ståhlile maksma 12 650 eurot.

Raha rahaks, ent rootslane ütles pärast võistlust Postimehele, et on ka hõbemedaliga väga rahul. «Gerd Kanter alustas ka omal ajal hõbemedaliga. Loodan tema jälgedes käia!» lubas 24-aastane Ståhl, kellele oli tegemist elu esimese tiitlivõistluste medaliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles