Mourinho ületas miljardi maagilise piiri, Guardiola tihedalt kannul

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho ees, Pep Guardiola järel. Kas ka uuel hooajal?
Jose Mourinho ees, Pep Guardiola järel. Kas ka uuel hooajal? Foto: Jason Cairnduff/REUTERS/SCANPIX

Manchester Unitedi peatreenerist Jose Mourinhost sai esimene juhendaja, kes on karjääri jooksul täiendanud enda juhendatavaid meeskondi vähemalt miljardi naela väärtuses ostetud mängijatega.

Maagilise piiri ületas Mourinho sellesuvise üleminekuakna jooksul, kui United soetas Evertonist ründaja Romelu Lukaku. Mourinho on peatreeneriametit pidanud 17 aastat ja nüüd ulatuvad tema tehtud kulutused üle 1,1 miljardi euro, kirjutab Daily Mail.

Portugallase igipõline rivaal Pep Guardiola liigub aga ka selles arvestuses Mourinho kannul, sest varem Barcelona ja Müncheni Bayernit juhendanud ning praegu Manchester Cityt tüüriv katalaan on kaks korda lühema aja jooksul jõudnud kulutada juba 859 miljonit naela. Daily Mail arvestas tehinguid kokku lüües naela väärtust sel hetkel, mil üleminek teoks sai, et võrdlus oleks ausam.

Mourinho ja Guardiola kulutustele jõuab lähedale vaid praegune Müncheni Bayerni peatreener Carlo Ancelotti. Itaallane on 22 aasta jooksul tüürinud üheksat klubi ning kulutanud selle aja jooksul 970 miljonit naela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles