Eesti veemotosportlane võitis MM-tiitli

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefan Arand.
Stefan Arand. Foto: Eesti Veemoto Liit

Eile Poolas Torunis lõppenud paadiklassi GT-30 maailmameistrivõistlustel võitis üllatuslikult kuldmedali Stefan Arand, kelle jaoks oli tegemist alles kolmanda võistlusega selles paadiklassis. 

Varasemalt mitmeid noorteklasside tiitleid võitnud tartlane läks täiskasvanute MMile eesmärgiga sõita esikümnesse, kuid juba ajasõidus sobis rada tema paadile hästi ja ta saavutas teise stardipositsiooni.

Kahes esimeses stardis andis Arand kõva lahingu Läti võidusõitjale Maksimilian Tuchkovile, kuid lätlane võitis esimesed sõidud Arandi ees.

Kuni kolmanda sõiduni oli eestlastest veel medalikonkurentsis Aivar Kommisaar, aga kolmandas sõidus võttis tema paat tuule alla ja tegi salto ning sellega oli Kommisaari jaoks võistlus lõppenud.

Kordusstardist sai väga hea lähte Arand, kes suutis liidrikohta hoida kuni finišini. Tuchkov jäi kolmandaks.

Võistluse liidrist oli Arand maas ainult mõned punktid ja viimane sõit sai otsustavaks. Sellega kindlustas Arand MMi tiitlivõidu, hõbemedal läks Tuchkovile ja pronksmedali võitis soomlane Max Blomberg. Aivar Kommisaar tuli viiendaks, Sander Sarlin oli kuues, Viktoria Soodla kaheksas ja Jüri Jõul kümnes.

Konkurents oli GT-30 paadiklassis rahvusvahelises mõttes hõre. Lisaks kuuele Eesti sportlasele oli stardis kuus poolakat, kaks soomlast, üks lätlane ja üks leedukas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles