Video: üheksakordne maailmameister naasis WRC-masina rooli

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb 2012. aastal ajakirjanike ees, mil ta teatas karjääri lõpetamisest WRC-sarjas.
Sebastien Loeb 2012. aastal ajakirjanike ees, mil ta teatas karjääri lõpetamisest WRC-sarjas. Foto: SEBASTIEN BOZON/AFP/Scanpix

Aastatel 2004–2012 üheksa järjestikkust autoralli MM-tiitlit võitnud prantslane Sebastien Loeb testis kodumaal Citroeni tänavust rallimasinat.

Sellest johtuvalt on liikvele läinud jutud, et 43-aastane Loeb võib järgmisel hooajal esimest korda pärast viit aastat taas WRC-sarjas kaasa teha. Seda ei eita ka Citroeni tiimiboss Yves Matton. «2017. aastal ei saa ta paraku meie meeskonna värvides kaasa teha, kuna meil on kohad täis, aga kui ühel päeval peaks see juhtuma (Loebi tagasitulek – toim), siis peab see olema hästi ette valmistatud,» rääkis Matton hiljuti Motorspordile.

«Kui ta tunneb end hästi ja me oleme rahul tema poolt meile antava tagasisidega, siis vaatame edasi, äkki tekib tal võimalus testida ka kruusal,» selgitas tiimiboss. «Ja kui ka pärast seda oleme üksteisesse armunud, siis võib see suhe edasigi jätkuda,» lisas ta naerdes. «Aga praegu on see lihtsalt temale võimalus autoga tutvuda ja meile kuulda kogenud sõitjalt C3 kohta tagasisidet, ei enamat. Äkki ta ütleb pärast seda ühe päeva juba, et tal on nüüd sott selge, millised need uued autod on ja enamat ta ei soovigi ja selleks pole aegagi. Praegu sõidab ta ju kestvusrallisid ja rallikrossi (mõlemat Peugeot’ meeskonnas, mis kuulub Citroeniga samasse kontserni – toim.) ja need kohustused täidavad tema kalendris palju päevi.»

Praegu kuuluvad WRC-sarjas Citroeni tiimi lepingutega Kris Meeke, Craig Breen ja Stephane Lefebvre ning samuti Andreas Mikkelsen, kes ei tee kaasa kogu hooaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles