Blogi: Norra viikingi imejooks lummas tervet maailma (6)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Londoni MMil sai eestlaste lootus järjekordse põntsu, kui tugevas vihmasajus peetud naiste kaugushüppe kvalifikatsioonis jäi lõppvõistluselt eemale Ksenija Balta. Eesti mitmevõistleja abikaasa Shaunae MIller-Uibo jäi traagilisel kombel oma trumpalal, 400 meetri jooksus medalita. Kergejõustiku MMi kuuenda päeva kokkuvõtet loe Postimehe blogi vahendusel.

Ajakava:

Kergejõustiku MMi kuuenda päeva ajakava.
Kergejõustiku MMi kuuenda päeva ajakava. Foto: Kuvatõmmis

ENNE VÕISTLUST: 30-aastane Balta on A-grupis hüppejärjekorras 15. ehk viimane. Lõppvõistlusele jõudmiseks tuleb täita kvalifikatsiooninorm 6.70 või pääseda 12 parema sekka. Stardis on kahe grupi peale 30 naist, teiste seas ameeriklanna Brittney Reese, kes juhib maailma hooaja edetabelit 7.13ga.

Välishooajal pole Balta põlvevalu tõttu kaugushüppes võistelnud, ent Belgradis peetud Euroopa sisemeistrivõistlustel sai tulemusega 6.79 kirja viienda koha. Tema isiklik rekord on 6.87. Maailmameistrid selguvad täna naiste kuulitõukes, meeste 400 meetri tõkkejooksus ja naiste 400 meetri jooksus, millest viimases ihkab kuldmedalit võita ka Eesti mitmevõistleja Maicel Uibo abikaasa Shaunae Miller-Uibo, kes tuli mullu olümpiavõitjaks, kuid pidi kaks aastat tagasi toimunud MMil leppima hõbemedaliga. Lisaks on täna kavas naiste 3000 meetri takistusjooksu eeljooksud, meeste vasaraheite eelvõistlus, 5000 meetri jooksu eeljooksud ning 200 meetri poolfinaalid.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles