Video: kindel medalisoosik jäeti sunniviisiliselt MMil finaalist eemale

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isaac Makwala Londoni MMil.
Isaac Makwala Londoni MMil. Foto: JEWEL SAMAD/AFP/Scanpix

Londonis toimuval kergejõustiku MMil leidis eile aset skandaalne juhtum, kui meeste 400 meetri kindlat medalisoosikut Isaac Makwalat (Botswana), kes oli suundumas õhtuse finaali tarbeks võistluspaika, ei lastud staadioniväravatest sisse. Põhjuseks seni omajagu kõneainet tekitanud kõhuviirus, millesse sportlane enda sõnul aga nakatunud polnud.

Sestap jäid pealtvaatajad ilma väga oodatud vaatemängust, kui üleeile õhtul oksendamise tõttu 200 meetri eeljooksust loobuma sunnitud 30-aastasel Makwalal ei lubatud startida ka 400 meetri jooksu finaalis, kus ta pidanuks eeldatavasti olema maailmameistriks kroonitud Wayde van Niekerki põhiline rivaal.

Botswanalane ei pääsenud aga isegi staadionile, kuna Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) meditsiiniline personal otsustas sportlast testimata, et ta peab olema hotellis enda toas karantiinis. Kõnealust olukorda ilmestab staadioni vahetus läheduses tehtud videolõik, kus turvatöötajad seisid Makwala teel ees ning palusid tal lahkuda:

«Meil pole olnud IAAFiga ametlikku vestlust ning Makwala oli valmis võistlema. Teda pole testitud ega tema olukorda kontrollitud, lihtsalt üleüldise haiguspuhangu tõttu eeldati, et ta on nakatunud,» ütles Botswana kergejõustikuliidu juht Falcon Sedimo BBC vahendusel. «Saime võistluskeelust teada meedia kaudu,» lisas ta.

IAAF polnud nõus olukorda Reutersile selgitama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles