Kergejõustiku MMi laastav noroviirus on Londonis varemgi sportlasi räsinud

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia kergejõustikukoondise liikmed Toweri hotelli ees. Just see majutusasutus on osutunud noroviiruse pesitsuspaigaks.
Itaalia kergejõustikukoondise liikmed Toweri hotelli ees. Just see majutusasutus on osutunud noroviiruse pesitsuspaigaks. Foto: NEIL HALL/Reuters

Kergejõustiku MMi laastav noroviirus on Ida-Londonis varemgi sportlaste seas paksu pahandust külvanud - kuri kõhutõbi oli oluline süüdlane, miks Tottenham Hotspur hooajal 2006-07 jalgpalli Meistrite liigas ei mänginud.

Nimelt kohtus Tottenham hooaja 2005-06 viimases mängus West Ham Unitediga. Nad asusid tabelis neljandal kohal, mis taganuks koha Meistrite liigas, ning võidu korral olnuks positsiooni kaitsmine kindel. Viiendal real asunud Arsenal pidi alistama Wigan Athletici ja lootma, et Tottenham komistab.

Nagu kombeks, kogunes Tottenhami meeskond päev enne mängu hotelli, kus söödi üheskoos õhtust. Kell viis hommikul sai Tottenhami peatreener Martin Jol kõne klubi arstilt, kes teatas, et seitsme mängijat on hädas kõhuviirusega. Tottenham palus mängu edasilükkamist, aga Premier League keeldus, sest klubil oli võimalik 11 profimängijat platsile saata.

Tottenham pidi mängima ja kaotas West Hamile 1:2. Arsenal alistas samal ajal 4:2 Wigani ning napsas neljanda koha endale. Kui esmalt kahtlustati Tottenhami mängijate kõhutõves toidumürgitust, siis analüüsid kinnitasid, et põhjuseks oli olnud noroviirus.

Londonis jätkuvalt kergejõustiku MMil on mitmed sportlased pidanud noroviiruse tõttu võistlemisest loobuma. Mitmed, näiteks Eesti tõkkejooksja Jaak-Heinrich Jagor, on küll startinud, ent tõdenud võistluse järel, et viiruse tõttu jäädi parimast sooritusest kaugele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles