Eesti purustas Kosovo ja püsib kindlalt kursil

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste korvpallikoondis alistas MMi eelvalikturniiri teises kohtumises koduväljakul Kosovo 76:50 (17:15, 23:14, 20:12, 16:9) ning jätkab täiseduga.

Laupäeval võõrsil nelja punktiga Makedooniast jagu saanud Eesti jäi Saku Suurhalli kogunenud umbes 2000 pealtvaataja jahmatuseks kahe ja poole minutiga 0:7 kaotusseisu, ent kosus sellest ja haaras mängu kiiresti enda kontrolli alla.

Edu tehti sisse teisel veerandajal, kui kolmepunktijoone tagant korraldasid kontserdi Reinar Hallik ja Sten-Timmu Sokk, kes tabasid avapoolajal vastavalt kolme ja neli kaugviset viiest. Eesti visketabavus väljakult oli avapoolajal 50%, kusjuures kahepunktiviskeid tabati kehvemini (7/15 ehk 46,7%) kui kolmeseid (8/15 ehk 53,3%). Kosovo visketabavus oli 40% (2p 46,2% ja 3p 33,3%).

Kuigi teise poolaja alguses oli Eesti sarnaselt mängu esimeste minutitega ebameeldivalt kaua aega kuival, ei suutnud Kosovo selle ajaga vahet ärevaks vähendada. Peagi sai Eesti enda mängu kenasti jooksma ning edu hakkas tasapisi paisuma. Samas rütmis - Eesti edu pidevalt veidi paisumas - mängiti lõpuni välja. Protokolli märgiti 76:50 võit.

Eesti kasuks viksas Hallik 15, Sten-Timmu Sokk 14, Rain Veideman 12, Janar Talts 10, Erik Keedus 10, Kristjan Kangur 6, Jaan Puidet 6 ja Rait-Riivo Laane 3 punkti. Platsil käisid ka Kregor Hermet ning algviisikusse kuulunud, ent viie ja poole minutiga kolm viga teeninud, pingile vahetatud ja sealt enam mitte tõusnud Martin Paasoja. Mänguaega ei saanud Janari Jõesaar ja vigastatud Kristjan Kitsingu asemel koosseisu lülitatud Timo Eichfuss.

Valikgrupis seis: Eesti 2 võitu, Kosovo 1 võit, Makedoonia 0 võitu.

* * *

Videointervjuu Eesti eesliinimängija Janar Taltsiga: «Ei saa öelda, et Kosovo oleks halb sats. Neil on koosseisus arvestatavaid vendasid ning nende heal päeval võib meil väga raskeks minna. Aga õnneks tegi Reinar täna hea mängu ja õnnestujaid oli meil veel, kes kõik hoidsid meid kindlas seisus.»

* * *

Eesti peatreener Tiit Sokk: «Kosovo alustas hästi ja hingestatult. Nad tahtsid palju, jooksid palju ja võitlesid ning me polnud selliseks alguseks täiesti valmis. Ent siis suutsime vastase surve alla panna ja paar võtmemängijat elimineerida, mis halvas Kosovo mängu. Meie mängijate hulk oli suurem. Nende vahetused polnud sama hea kvaliteediga nagu meil.

Rahul saab olla siis, kui tsükkel edukalt lõpetatud. Otsustatud pole endiselt midagi ja kõik on lahtine. Eeldan, et meil tuleb järgmisel kolmapäeval väga-väga raske mäng Makedooniaga.»

Kosovo peatreener Brad Greenberg: «Õnnitlen Eesti meeskonda, kes tegi vägeva mängu – tabas hästi ja oli kaitses tugev. Meie visketabavus jäi kehvaks, mis on omakorda kompliment Eesti kaitsemängule. Vastane sai palju punkte kaugvisetest ja kiirrünnakutest ning ka vahetusmehed panustasid kõvasti. Eesti vääris võitu. Peame end nüüd koguma ja valmistuma laupäevaks, kui kohtume võõrsil Makedooniaga.»

Kosovo tagamängija Erjon Kastrati: «Õhtu oli meie jaoks valus. Teadsime, et Eesti liigutab palli väga hästi, aga ei saanud ikkagi selle pidurdamisega hakkama. Nüüd peame keskenduma mängule Makedooniaga.»

* * *

Enne mängu:

Eesti koondis alustas MM-eelvalikturniiri laupäeval Makedoonias, kust naasti 80:76 võiduga, kuigi kohtumise avaveerand kaotati 17:29. Enne seda oli Makedoonia külastanud Kosovot ja saanud MM-valiksarja debütandilt 68:72 kaotuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles