POSTIMEES LONDONIS Isikliku rekordi jooksnud Õiglane võttis sihiks kõige lahjemast naisest kiirem olla

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Õiglane
Janek Õiglane Foto: Tairo Lutter

Eesti kümnevõistlejatest on Londoni MMil pärast esimest kolme ala kõrges mängus sees kaks meest: Janek Õiglane ja Karl-Robert Saluri. Kuigi eespool - kõrgel neljandal kohal - paikneb hetkel teine, on tugevamat teist päeva arvestades muljetavaldavama esituse teinud vast just Õiglane.

Seni parimas kümnevõistluses 8170 punkti toonud Õiglane alustas päeva kohe isikliku rekordiga 100 meetri sprindis. Mehe ajaks oli 11.08 ja motivatsiooni selle välja jooksmiseks sai ta möödunud pühapäeval toimunud naiste sprindidistantsi finaalist. «Kui naiste finaal oli, siis ma vaatasin, et viimane koht oli 11.09. Ma panin eesmärgiks, et tahan alla selle joosta ja sain sellega hakkama. Väga positiivne algus,» rääkis Õiglane.

Kaugushüppes läks Õiglase võistlus langevas joones – esimesel katsel 7.33, teisel 6.97, kolmandal üleastumine. «Kauguses suutsin õnneks kohe esimese katsega selle tulemuse ära võtta. Olid kuidagi jube kehvad tuuleolud: keerutas, mõnedel oli tagant, mõnedel vastu. Saluri ootas kolm korda põhimõtteliselt oma minuti ära ja ei tulnudki seda taganttuult. Mina sain selles osas oma tulemuse väga hästi ära hüpatud. »

Kahe kuulitõukekatse järel oli Õiglane oma isikliku rekordi graafikut edastamas vaid ühe silmaga, kuid võttis siis võimalusest viimast – kolmandal katsel tõukas ta 15.13. «Kahju tegelikult: tunnet on tegelikult nii palju sees, et oli üks suur rabistamine. Aga selle suve välistingimustes parim tulemus,» ei jäänud mees oma tulemusega päris rahule.

Kolme ala järel on Õiglane hetkel 2534 punktiga 12. kohal. Oma rekordigraafikut edestab ta 20 silmaga. «Võistlus on avatud – saab rahulikult edasi mõelda. Nautida tuleb! Naudin edasi ja see on kõige toredam, kui tulevad ka tulemused,» mõnuleb Õiglane suurvõistluse emotsioonide keskel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles